Misrøgtede hunde klar til nyt liv: Nu er de sat til salg

De vanrøgtede cockerspaniels fra sidste uges frygtelige dyreværnssag er heldigvis i hastig bedring.
Jamen, de vovser er da slet ikke til at stå for.
Jamen, de vovser er da slet ikke til at stå for. Foto: Dyrefotograf Peter Steffensen, www.peter-steffensen.com

Danmarks største dyreværnssag ser ud til at ende godt.

I sidste uge rystede billederne af 91 misrøgtede hunde fra en landejendom ved Næstved hundeelskere i hele landet. Hundene af racen cockerspaniel havde gået i deres egen afføring, og deres pels var indsmurt og tynget af store klumper ekskrementer.

Dyrenes Beskyttelse tog sig af hundene, som blev interneret på to internater - ét i Roskilde og ét i Ejby på Fyn.

Nu er de første af de firbenede venner fra Fyn klar til at finde en familie. Det fortæller Lene Frahm, der er internatleder på det fynske internat.

- Vi har inddelt hundene i tre grupper - en grøn, en sort og en rød. I den grønne gruppe er der seks hunde, og de er klar i denne her uge. De bliver sat online i aften eller i morgen, siger Lene Frahm til DR Fyn.

Hun forklarer, at den sorte gruppe, der indeholder 16 af de 28 hunde, som internatet modtog, er klar til at komme af sted i løbet af de næste par uger.

De sidste seks hunde er i den røde gruppe. Her kommer det til at tage lidt længere tid, før hundene er klar til at komme videre til en ny familie.

Også i Roskilde er de klar til at sende de første hunde videre. Fire hunde har fundet nye hjem, to hunde er reserverede, mens yderligere to hunde bliver tilset af familier i dag.

Har et særligt behov

Hvis man er interesseret i at overtage en af de 28 cockerspanieler fra Fyn, kan man henvende sig til Fyns Internat. Derefter vil internatet blandt andet gennem et interview sikre, at hundene kommer af sted til de rette nye hjem.

- Man kan ikke bare komme ned og vælge. Vi har beskrivelser af hver enkelt hund, og man skal henvende sig, hvis man synes, at beskrivelsen passer til en. Det er hunde, som kræver et særligt behov. De skal læres op, som om det var små hvalpe, forklarer Lene Frahm.

Hun forklarer, at hun overrasket over, hvor hurtigt mange af hundene er kommet sig.

To af de 91 hundene måtte efterfølgende aflives på grund af deres dårlige stand. En 31-årig kvindelig ejer er under mistanke for at stå bag mishandlingen. Hun meldte sig onsdag i sidste uge til politiet.

Dyre-Dan var forbi

Fødevareminister Dan Jørgensen (S), som onsdag middag besøger det fynske internat, straffe sig ud af problemet.

- Det skal give højere bøder og længere fængselsstraffe, hvis man ikke behandler dyr ordentligt. Det skal også være nemmere, at frakende folk retten til at holde dyr, skriver Dan Jørgensen på sin Facebook-side.

Hårdere straffe er dog ikke nødvendigt, mener den fynske internatleder.

- Strafferammen er der, den skal måske bare udnyttes bedre. Jeg tror, at man skal have fokus på tidligere indgriben. Det kræver flere ressourcer politi, så de har den faglige indsigt, så de kan lave den rigtige vurdering tidligere, mener Lene Frahm.

Den 31-årige kvinde fra Næstved havde igennem længere tid været i myndighedernes søgelys, uden at der blev grebet ind. Politiet er nu i gang med at efterforske sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.