Fantastisk forvandling: Se de vanrøgtede hundes nye liv

De levede under kummerlige forhold og gik bogstaveligt talt rundt i deres egen lort. Men nu har de 89 hunde fra den chokerende sag om grov vanrøgt det meget bedre.
Glade hunde på græs. De søde vovser nyder at komme ud i den friske luft.
Glade hunde på græs. De søde vovser nyder at komme ud i den friske luft. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Som hundeven er det svært ikke at blive dybt berørt over sagen om de 91 hunde, der mandag blev fjernet fra en faldefærdig gård ved Næstved, hvor de havde levet indespærret i en lade under de værst tænkelige forhold.

De mange hunde - hvoraf de fleste er Cocker Spaniels - havde gået rundt i deres egen afføring, der hang som store kager i deres pels. De led under angreb fra utøj, de havde betændelsestilstande, dårlige tænder og andre alvorlige lidelser. Deres nu tidligere ejer, en 31-årig kvinde, var i går til afhøring om sagen hos politiet, der senere vil rejse en sigtelse mod hende.

(Artiklen fortsætter under fotoet)

Hundene havde kager i pelsen af indtørret afføring efter at have gået rundt i deres egen lort i laden. På hundeinternatet sørgede man for at befri dyrene fra det ulækre pels-fængsel. Foto: Dyrenes Beskyttelse

To af hundene overlevede ikke 'befrielsen', men de øvrige 89 vovser stortrives i deres nye liv. De opholder sig nu hos Dyrenes Beskyttelses internater, hvor man tager sig kærligt af dyrene.

Hundene har på internaterne oplevet det for dem helt nye at komme på græs.

- Normalt kan hunde selv gå ud til løbegården, men med de her hunde er det anderledes. De er ikke vandt til at komme ud, så internatets medarbejdere må bære dem, fortæller informationschef i Dyrenes Beskyttelse, Tina Engberg, til Avisen.dk.

(Artiklen fortsætter under fotoet)

Sol og frisk luft. Der er masser af nye indtryk at fordøje for de kære vovser. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Onsdag var der usikkerhed om, hvorvidt organisationen kunne overtage hundene. Udtalelser fra politiet gik i retningen af, at ejeren først selv havde mulighed for at prøve at afhænde dyrene.

Men i dag, torsdag, kan en glad Tina Engberg fortælle, at politiet i Næstved nu formelt har overdraget hundene til Dyrenes Beskyttelse.

Nu følger der et stort arbejde, hvor man ikke blot skal vurdere hundenes fysiske, men også deres psykiske tilstand, før de sættes til adoption. Og det vil ske løbende og blive annonceret på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.

- Det ser ud til, at 10-12 af de mindre hvalpe kan være klar til adoption allerede i næste uge. For de ældre hunde vil det tage længere tid, siger Tina Engberg, der minder om, at det bliver en kæmpestor opgave for en familie at overtage en af hundene.

De skal socialiseres og opdrages - og har ting med sig i bagagen - i et helt andet omfang end en hund fra en kennel med gode forhold.

Følg hundene på Dyrenes Beskyttelses Facebookside her

Tjek adoptionsmulighederne ud løbende på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside her

Selvom hundene har ekstremt dårlige erfaringer med mennesker, er de hengivne og kærlige. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Sådan en lille fyr er da ikke til at stå for. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.