Førerhund sætter livet på spil for at redde blind ejer

Figo udråbes til at være en 'helte-hund' efter sin vilde redningsaktion.
En golden retriever som denne her vovse er dagens hund i skysovs i USA. Se et foto af Figo nederst i artiklen.
En golden retriever som denne her vovse er dagens hund i skysovs i USA. Se et foto af Figo nederst i artiklen. Foto: SCANPIX arkiv

En kær golden retriever ved navn Figo er blevet hele USAs darling, efter hunden frygtløst satte livet på spil for at redde sin blinde ejer.

Mandag gik hunden og ejeren, den 62-årige Audrey Stone, over et vejkryds i byen Brewster i den amerikanske delstat New York. I samme øjeblik kom en minibus fyldt med børnehavebørn drønende imod kvinden.

Hunden kastede sig ud mellem bus og ejer, og det opdagede buschaufføren, der ikke havde set den blinde kvinde og Figo, for vovsen hoppede ud.

- Det så ud som om, hunden prøvede at afværge det stød, dens ejer ville få, har et øjenvidne sagt om den dramtiske hændelse til USA Today.

På trods af hunde-heltedåden lykkedes det ikke for Figo at afværge uheldet. Den blinde ejer blev ramt af bussen, og hun pådrog sig en brækket albue, tre brækkede ribben, en brækket ankel samt en flænge i hovedet. Førerhunden fik en skade på det ene ben og måtte opereres.

Efter ulykken udspillede der sig et nyt drama, fordi 'helte-hunden' - som Figo nu er døbt - ikke kunne følges med sin ejer på hospitalet, som ikke tillader hunde. Det skriver USA Today. Figo var dog også skadet og bedre tjent med en tur på dyrehospitalet. Men havde hunden været uskadt, ville den have været forment adgang fra hospitalet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.