Linse trøster de vanrøgtede hunde fra chok-sagen

Tv-personligheden besøgte i dag dyreinternatet i Roskilde, hvor en del af hundene fra den store dyreværnssag nu er anbragt.
Linses egen hun, Golden Retrieveren Jytte, stammer selv fra en dyreværnssag.
Linses egen hun, Golden Retrieveren Jytte, stammer selv fra en dyreværnssag. Foto: SCANPIX arkiv

Tv-personligheden med det store hjerte - og de ditto attributter - besøgte i dag Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, der har overtaget behandlingen af en del af de mange hunde, som mandag blev fundet i yderst miserabel tilstand på en faldeværdig landejendom ved Næstved.

91 hunde blev reddet fra en kummerlig tilværelse på gården, hvor de havde levet indespærret og gået rundt i deres eget lort, der sad som store klumper i pelsen. Hundene var i en miserabel tilstand med lopper, mider, orm, betændelse og dårlige tænder. To af dem måtte aflives.

Men de 89 øvrige hunde, der hovedsageligt er af racen Cocker Spaniel, har det tydeligvis bedre nu.

Det sås, da Linse Kessler sammen med et kamerahold fra Ekstra Bladet i dag besøgte internatet. Besøget blev sendt live på Ekstra Bladet.dk.

- Sådan behandler man ikke umælende dyr. Det er noget svineri, og det gør mig rasende, at der er folk, som opfører sig sådan, sagde Linse Kessler til Ekstra Bladet om sagen.

På internatet mødte hun de mange hunde, der nu er blevet trimmet og vasket og ser ud til at være i godt humør. Linse var med til at bære hundene udenfor i løbegården - internatets folk fortalte, at de ikke er vandt til at gå selv.

Udenfor var vovserne ellevilde over den friske luft.

Linse Kessler forelskede sig i særdeleshed i hund, hun navngav Henning. Hun afviste dog at tage Henning med hjem, for hun har allerede hanhunden Channo, der ikke bryder sig om konkurrenter af samme køn.

Det rapkæftede Brygge-dame har også en tæve, en Golden Retriever ved navn Jytte, der stammer fra en vanrøgts-sag.

- Det har været dejligt og sørgeligt at besøge hundene. Mest dejligt, fordi de er så glade, sagde Linse om besøget.

Læs mere om sagen på Dyrens Beskyttelses Facebookside.

Hundene var i en elendig forfatning, da politiet fandt dem på gården. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.