Minister om kontanthjælps-koks: Stærkt utilfredsstillende

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen kalder det stærkt utilfredsstillende, at 43.000 borgere har modtaget forkerte breve om kontanthjælpsloftet.
Foto: Scanpix

- Det er stærkt utilfredsstillende, at KMD for kommunerne har udsendt et stort antal breve med fejl i afsenderkommune.

Sådan lyder det i et skriftligt svar til Avisen.dk fra beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V), efter 43.000 danskere i weekenden modtog forkerte breve om kontanthjælpsloftet, der træder i kraft 1. oktober.

I nogle var der fejl i brevhovedet, så afsenderkommunen var forkert, mens andre har fået oplyst forkerte satser. Og det har naturligvis skabt forvirring blandt modtagerne.

- Jeg bor i Aalborg har også fået brev fra Esbjerg. Plus der står, at afgørelsen er på baggrund af, at jeg blandt andet er single og ingen børn har. Jeg har så to børn og er samlevende, skriver Tinna blandt andre i Facebook-gruppen "Nej tak til gensidig forsørgelsespligt for samlevende kontanthjælpsmodtagere".

KMD, der står for at sende brevene ud på vegne af kommunerne, kalder fejlen for teknisk og fortæller til Avisen.dk, at de har sendt nye breve ud. Netop det hæfter ministeren sig også ved.

- Jeg noterer mig, at KMD hurtigt får rettet og sendt korrekte breve, ligesom KMD nu vil stramme kvalitetskontrollen med henblik på at forebygge lignende situationer fremover, lyder det fra Jørn Neergaard Larsen.

Det er dog ikke første gang, at breve i forbindelse med implementeringen af kontanthjælpsloftet har været fyldt med fejl. Det skete også i sommer, hvor ministeren kaldte fejlen for "meget uheldig".

Derfor vil SF og Alternativet nu også indkalde ministeren til samråd i Beskæftigelsesudvalget.

- Ministeren er ansvarlig, fordi han fuldstændig har overophedet den offentlige administration med en bureaukratisk bombe af format. Man har opfundet så mange nye satser på kontanthjælpsområdet for at kunne indføre kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen, at systemet ikke kan følge med, siger Alternativets beskæftigelsesordfører Torsten Gejl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.