Million-regning: Så meget koster politiets overarbejde

Regeringen afsætter 155 millioner kroner til politiet til udbetaling af de mange overarbejdstimer, der blandt andet er opsparet i forbindelse med terrorangrebet i februar.
De mange tusind overarbejdstimer, de danske betjente har skrabet sammen i år, vil nu blive udbetalt til dem.
De mange tusind overarbejdstimer, de danske betjente har skrabet sammen i år, vil nu blive udbetalt til dem. Foto:Bax Lindhardt/Scanpix/Arkiv

Justitsministeriet med Søren Pind (V) i spidsen kunne i dag meddele, at der afsættes 155 millioner kroner til politiet.

- Politiet har ydet en stor indsats i forbindelse med det terrorangreb, som ramte os i februar måned. Politiets arbejdsindsats er med til at gøre Danmark trygt, og det fortjener anerkendelse, udtaler justitsminister Søren Pind i en pressemeddelelse.

De 155 millioner kroner skal nedbringe den enorme mængde overarbejdstimer, der ligger hos politiet som følge af blandt andet terrorangrebet i København.

Justitsministeriet skønner, at politiet har 865.000 timers overarbejde til gode, når året er omme. De skal så udbetales i løn til de mange betjente, der har arbejdet over.

Glæde hos politiforbund

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i søndags præsenterede regeringsgrundlaget, lovede han da også, at der vil blive afsat penge til politiet. Et løfte, der vakte glæde kos Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Lars Løkke Rasmussen lovede, at der vil blive afsat ekstraordinært flere midler, og at der vil blive etableret en ny politiskole for at øge optaget af politielever.

Nu er pengene i hus, og det glæder formentligt Claus Oxfeldt, der i forbindelse med præsentationen af regeringsgrundlaget roste Løkke:

- Det er endeligt lykkedes at få nogen til at lytte til os… Jeg er enormt tilfreds med, at der allerede nu er fokus på politiets ressourcer, og at man ikke venter til der i efteråret skal forhandles om en ny flerårsaftale for politiet.

En nødløsning

Men Oxfeldt påpegede i samme omgang, at en udbetaling af overarbejdstimer var en nødløsning:

- Vores udgangspunkt er, at vores frihed ikke er til salg. Der er brug for en mere holdbar løsning og flere betjente.

Og en holdbar løsning bliver der nu også lagt op til fra justitsministeren i torsdagens pressemeddelelse:

- På længere sigt er det selvfølgelig uholdbart at bede politiet om den mængde af overarbejde. Men vi løser nu et akut behov ved at give mulighed for, at politiet kan udbetale overarbejdet. Når vi til efteråret skal forhandle om politiets økonomi de næste år, skal vi sørge for, at politiet også på den lange bane har tilstrækkelige ressourcer, udtaler justitsminister Søren Pind.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.