Millionregning: Så dyrt var det at passe på Wilders på Folkemødet

Regningen for det enorme politiopbud på Bornholm under Folkemødet, er nu gjort op. Og det har kostet dyrt, at have den hollandske islamkritiker Geert Wilders og det græske Gyldent Daggry på besøg.
Ekstra politibeskyttelse ved dette års Folkemøde på Bornholm har kostet mange millioner kroner.
Ekstra politibeskyttelse ved dette års Folkemøde på Bornholm har kostet mange millioner kroner. Foto:Nils Meilvang/Scanpix/Arkiv

Det er ikke billigt at have kontroversielle højrenationalister på besøg i Danmark.

25 millioner kroner i sikkerhedsforanstaltninger, lyder regningen fra Rigspolitiet, ifølge TV 2 Bornholm.

Da årets Folkemøde på Bornholm blev afholdt i midten af juni, var der forinden stor postyr over, at kontroversielle personligheder skulle deltage i arrangementet, og dermed udgøre en sikkerheds-trussel, der krævede ekstra politimandskab på solskinsøen.

Ekstra oprustning

Den hollandske, kontroversielle islamkritiker Geert Wilders deltog i en debat om ytringsfrihed på foranledning af en invitation fra den danske forening Trykkefrihedsselskabet.

Derudover deltog det græske ultra-nationalistiske parti Gyldent Daggry, der bliver beskyldt for at være nynazistisk.  De blev inviteret af det danske nationalistiske parti Danskernes Parti med Daniel Carlsen i spidsen.

Inden Folkemødets start kunne Bornholms politidirektør, Peter Møller Nielsen, fortælle, at der efter en trusselsvurdering skulle oprustes ekstra meget med politi i år.

Mellem 600 og 700 betjente

Men på daværende tidspunkt kunne han ikke røbe, hvor mange betjente, der vil være til stede.

Nu melder TV 2 Bornholm ud, at der under Folkemødet var et sted mellem 600 og 700 betjente var til stede.

- Et stort, men nødvendigt opbud, siger Bornholms politidirektør til TV 2 Bornholm.

Løn, overnatning og forplejning for 22, 5 millioner

- Set i lyset af terrorhandlingerne ude i Europa og i København er trusselsbilledet ændret og med så mange politikere, tager vi ingen chancer, siger Peter Møller Nielsen til TV 2 Bornholm.

Rigspolitiet har stået for beregningen af udgifterne til sikkerhedsforanstaltningerne under Folkemødet.

Og af den samlede udgift på 25 millioner er de 22,5 millioner kroner ifølge TV 2 Bornholm gået til løn, overnatninger og forplejning af de mange politifolk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.