Jublende politi-formand: Endelig er der nogen, der lytter

Flere penge til politiet, flere politielever og en ny politiskole vest for Storebælt. Lars Løkke og den nye Venstre-regering har kontante løfter til politiet, og det er tiltrængt, mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.
Den nye regering lover flere penge til politiet for at gøre op med enorm overarbejdspukkel.
Den nye regering lover flere penge til politiet for at gøre op med enorm overarbejdspukkel. Bax Lindhardt/Scanpix

Dansk politi kan se frem til et kontant løft med den nye Venstre-regering.

I det regeringsgrundlag, som statsminister Lars Løkke Rasmussen fremlagde søndag, er der et helt konkret løfte om om flere penge til politiet.

Allerede i sommeren 2015 skal der ekstraordinært afsættes flere midler, og derefter skal der følges op med øgede bevillinger i en ny flerårsaftale for politiet, sagde Løkke på et pressemøde søndag:

- Der er uomtvisteligt brug for et løft i forhold til politiet. Vi vil tage initiativ til, at der nu afsættes penge, som gør, at den enorme overarbejdspukkel, der er i politiet, kan nedbringes.

- Det har slidt på dansk politi, at der har været et forøget beredskab, og at der i betydelig omfang stadig er det. Vi er parat til at komme med friske penge, så der kommer et tilbud til betjentene om, at de kan få udbetalt deres overarbejde.

Politi-formand: For få folk til for mange opgaver

Løkkes løfte om flere penge til politiet får ikke overraskende en positiv modtagelse fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Han roser statsministeren for allerede på dagen for regeringens tiltræden at give håndfaste løfter om at skrue op for ressourcerne.

- Det er endeligt lykkedes at få nogen til at lytte til os. Den forfærdelige terrorsag har jo bare understreget det problem, som vi har fremhævet i lang tid: At vi er for få folk til for mange opgaver, siger han og fortsætter:

- Jeg er enormt tilfreds med, at der allerede nu er fokus på politiets ressourcer, og at man ikke venter til der i efteråret skal forhandles om en ny flerårsaftale for politiet.

1,6 millioner afspadseringstimer i politiet

En ny opgørelse viser, at den danske politistyrke samlet set har opsparet hele 1,6 millioner timers afspadsering. Derfor er der i den grad brug for, at politikerne sætter ind med flere ressourcer, mener Claus Oxfeldt.

Han peger dog på, at udbetaling af overarbejdstimerne er en nødløsning.

- Vores udgangspunkt er, at vores frihed ikke er til salg. Der er brug for en mere holdbar løsning og flere betjente, siger han.

Politiforbundet håber på, at man kan være med til at forhandle, hvordan man bedst prioriterer de ekstra midler til politiet

- Vi tager gerne opgaven på os og forkorter sommerferien, hvis det er det, der er nødvendigt. Vi vil meget gerne være en del af de her forhandlinger, siger Claus Oxfeldt.

Ny politiskole vest for Storebælt

Foruden de ekstra penge vil Venstre-regeringen også øge optaget af politielever ved at etablere en ny politiskole vest for Storebælt. I dag er der kun én politiskole, som er placeret i Brøndby.

Samtidig vil regeringen sikre "mere opgaveglidning i politiet".

- Vi vil se på, om der er en mulighed for, at nogle af de opgaver, som i dag løses af politifolk, kan overtages af andre personalegrupper, så de dygtigt uddannede politifolk i højere grad kan bruge tiden på at løse egentlige politiopgaver, forklarede Løkke på sit pressemøde.

Det forslag får dog en blandet modtagelse fra Politiforbundets formand.

- Det kan godt være en god idé at flytte opgaver væk fra politiet, men det er vigtigt, at der, hvor der er tale om myndighedsudøvelse, så skal politiet løse opgaven, siger Claus Oxfeldt.

Politi-formanden har tidligere blankt afvist et forslag fra Venstre om at lade HK-ansatte overtage fartkontrollen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.