Løkke giver ny garanti for hurtig behandling

Statsministeren vil sikre syge hurtigere adgang til at få stillet en diagnose og behandlet sygdom, uden at dankortet skal frem.
Lars Løkke, der flankeret af den nye formand for Folketinget, holdt sin åbningstale.
Lars Løkke, der flankeret af den nye formand for Folketinget, holdt sin åbningstale. Foto: Scanpix

Regeringen vil give alle syge bedre adgang til at få stillet en diagnose og behandlet sygdom hurtigt. Lige meget om man lider af fysisk eller psykisk sygdom, skal man inden for en måned kunne få stillet en diagnose på et offentligt sygehus. Kan det offentlige ikke levere, skal man gratis kunne gå til et privathospital.

Det løfte har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lige afgivet i sin tale ved åbningen af Folketinget.

Lars Løkke Rasmussen, som tidligere har været sundhedsminister, slog fast, at vi i Danmark ikke skal have et A-hold og et B-hold af patienter. Det skal ikke være sådan, at man er betydeligt bedre stillet som syg, hvis man er vellønnet eller har en forsikring, der giver adgang til behandling på privathospitaler.

- Vi vil give alle danskere, uanset om de lider af en fysisk eller en psykisk sygdom, den ret, at hvis det offentlige ikke kan udrede inden for 30 dage efter henvisning til sygehus, så kan du gå et andet sted hen – uden at dankortet skal frem, sagde statsministeren og fortsatte:

- Og når du har fået at vide, hvad du fejler og skal behandles, så bruger vi samme princip: Hvis ventetiden på de offentlige sygehuse er mere end 30 dage, så giver vi ret til privat behandling.

Udvider garanti

Lars Løkke Rasmussen udmelding betyder, at de nuværende garantier til patienterne udvides. I dag kan man ikke efter en måneds ventetid i det offentlige selv gå direkte til et privathospital og få stillet en diagnose på det offentliges regning.

Og man kan heller ikke efter en måneds ventetid uanset sygdom gå til det private og få behandling på det offentliges regning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.