Konservative: Ikke en menneskeret at bo i Københavns indre by

Brancheforening for almene boliger advarer om, at mindre boligstøtte kan give et mere opsplittet Danmark. Lavere boligstøtte sender flere socialt udsatte ud af de store byer
En enlig på kontanthjælp med et barn nu kan få op til 3.500 kroner i boligstøtte. Efter kontanthjælpsloftet bliver det sat ned til 615 kroner. Det kan tvinge flere til at flere til at flytte efter billig husleje. 
En enlig på kontanthjælp med et barn nu kan få op til 3.500 kroner i boligstøtte. Efter kontanthjælpsloftet bliver det sat ned til 615 kroner. Det kan tvinge flere til at flere til at flytte efter billig husleje.  Sophia Juliane Lydolph/arkiv/Scanpix

Der kan blive flere helt på røven i Nakskov og omegn.

I følge brancheorganisationen over 500 for almene boligselskaber, kan det nye kontanthjælpsloft betyde, at at flere på kontanthjælp vil flytte ud af hovedstadsområdet og Aarhus

De vil ikke have råd til de høje huslejer i de store byer. Brancheorganisationen har udregnet, at, at enlige med børn mister op til en trediedel af deres rådighedsbeløb på grund af kontanthjælpsloftet.

For mens en enlig med et barn nu kan få op til 3.500 kroner i boligstøtte kan familien efter 1. oktober næste år få 615 kroner.

- Det kan betyde et mere opdelt Danmark, hvor de fattigste i endnu højere grad flytter ud i udkantsområderne for at få en billig bolig, siger Bent Madsen, administrerende direktør for BL – Danmarks Almene Boliger.

Kontanthjælpsloftet er en aftale mellem Venstre, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Konservative.

Rasmus Jarlov er beskæftigelsesordfører for Konservative, og han har ikke et problem med, at kontanthjælpsloftet kan få flere kontanthjælpsmodtagere til at flytte ud.

- Vi kan ikke garantere kontanthjælpsmodtagere bolig i meget attraktive områder i Danmark, siger Rasmus Jarlov.

V: Vil kræve en hård prioritering

Rasmus Jarlov erkender, at det i København vil blive sværere at bo i indre by eller brokvarterene. Men han mener stadig, at det er muligt at kunne bo i områder som Nordvest eller Valby.

- Det er ikke en menneskeret at bo i Indre By, siger Rasmus Jarlov.

Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre, giver Danmarks Almene Boliger ret i, at det bliver vanskeligt med en lavere boligsikring. Men han mener, det kan lade sig gøre.

- Det vil kræve en meget hård prioritering, men sådan er det også i familier med lavindkomst. Jeg mener stadig, der er områder i Københavnsområdet, hvor man vil kunne finde lejligheder med en husleje der er til at betale, siger han

Han mener, at for Venstre handler det først og fremmest om, at kommunerne skal hjælpe kontanthjælpsmodtageren videre og i arbejde.

Derfor er der heller ikke en længere indfasningsperiode. Det r der ellers på ændringerne af boligstøtten for pensionister. For kontanthjælpsmodtagerne bliver boligstøtten sat ned af én omgang 1. oktober næste år.

- Vi mener, det er rimeligt, at der er en forskel på at være i arbejde og på kontanthjælp, siger Hans Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.