RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Konfliktvarsel: Fra denne dag kan Ryanair blive lammet

Fra og med lørdag 18. juli kan Ryanair blive lammet i Københavns Lufthavn. Det bebuder fagbevægelsen i et varsel om konflikt.
Fra og med lørdag 18. juli kan rejsende med Ryanair løbe ind i demonstranter som disse i Kastrup. Og ikke nok med det. De rejsende risikerer slet ikke at komme afsted.
Fra og med lørdag 18. juli kan rejsende med Ryanair løbe ind i demonstranter som disse i Kastrup. Og ikke nok med det. De rejsende risikerer slet ikke at komme afsted. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix/arkivfoto.

Ansatte i Københavns Lufthavn er parat til fra og med lørdag 18. juli at lamme Ryanairs flyvninger. Det oplyser LO. Ryanair vil ikke kunne få tanket benzin på sine fly, og eventuel bagage vil næppe kunne blive bragt ombord.

En blokade kan komme i kølvandet på, at LO-fagbevægelsen nu afsender et varsel til Ryanair om en forestående sympati-konflikt. Målet er at lægge maksimalt pres på Ryanair, der pure afviser at tegne en overenskomst for sit personale i Danmark.

I tilfælde af konflikt må ingen medlemmer af LO-fagbevægelsen løfte en finger for Ryanair.

Bagageportører er klar

Ifølge Avisen.dk's oplysninger er personale i Københavns Lufthavn parat til at gennemføre en sympatikonflikt. Det vil i praksis sige, at medlemmer af forbundene 3F, Serviceforbundet, HK, Dansk Metal, Dansk El-Forbund samt Blik & Rør ikke vil have noget med Ryanairs fly eller passagerer at gøre.

For eksempel vil 3F’erne kunne forhindre, at fly fra Ryanair bliver tanket op, gjort rent, lastet med bagage eller får bragt mad ud. Medlemmer af Serviceforbundet vil kunne afvise at lade Ryanair-passagerer komme igennem sikkerhedstjek.

HK’ere vil kunne afvise at tjekke passagernes bagage ind, mens flymekanikerne fra Dansk Metal kan nægte så meget som at røre ved et Ryanair-fly.

Alt i alt vil en blokade gøre det meget svært for Ryanair at flyve ud og ind af København.

Selskabet kan så prøve forskellige nødløsninger. For eksempel at afvise indtjekning af bagage og fylde brændstoftankene på flyene op, så der ikke skal tankes i København. Men besværligt bliver det både for selskabet og passagerer.

Hovedorganisationen LO lægger ikke skjul på, at danske familier kan få ferieplaner klemt i konflikten. Og allerede før Arbejdsretten afgørelse har LO offentliggjort en video, som forklarer nødvendigheden af en konflikt mod Ryanair.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.