Halvnøgne brandmænd og snot: Se det frække tilbud til Ryanair

En skør video skal få Ryanair til at indgå overenskomst.

Kunne du tænke dig et samfund, hvor brandmænd slukkede ild iført underbukser eller med 40 i feber? Hvis ikke, hvorfor så acceptere det hos ansatte i flybranchen?

Det er budskabet i den video, som Flyvebranchens Personale Union (FPU) netop har sendt ud. FPU organiserer kabinepersonale i Københavns Lufthavn, og har i anledning af Ryanair-sagen startet kampagnen Luftens Helte.

Fagbevægelsen fik i går Arbejdsrettens ord for, at det er lovligt at starte en blokade mod Ryanair, der hidtil har nægtet at indgå overenskomst. Formålet med den nye video er at fortælle Ryanair, at fagbevægelsen allerhelst vil indgå overenskomst med selskabet, og blot venter på, at Ryanair skriver under.

Irsk kram og dansk humor

- Der har bogstaveligt talt været tale om et angreb på den danske model. Med Arbejdsrettens dom kan vi nu lovligt beskytte danske lønmodtagere. Og det er en stor sejr, lyder det fra formanden for FPU, Thilde Waast, i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker dog ikke en konflikt, men en overenskomst, og sådan en håber vi at lave med Ryanair. Vi sidder klar. Bunden skal løftes for alle i luftfartsbranchen, og derfor ønsker det flyvende personale brændende, at Ryanair skriver under på en overenskomst,  fortsætter hun.

Det er ikke første gang, at Luftens Helte bruger humor som våben mod Ryanair i forsøget på at tilføre en alvorlig konflikt noget dansk lune.

For eksempel arrangerede de for et par uger siden en irsk folkefest for at sende et kærligt budskab til Ryanair om, at konflikten ikke bunder i, at danskerne ikke kan lide Irland - som Ryanair ellers har fremført.

Betal selv for din uniform

De halvnøgne og nysende brandmænd i den nye video er ikke blot for at tiltrække opmærksomhed.

Det er en kritik af Ryanairs arbejdsforhold, hvor ansatte selv skal betale leje af uniformen og ikke får løn under sygdom, hvilket kan føre til, at man møder syg op på job. Den slags forhold kan risikere at brede sig til andre brancher, hvis Ryanair slipper af sted med det, frygter fagbevægelsen.

Hvis ikke Ryanair tager imod fagforeningens opfordring om at indgå overenskomst, kan hele fagbevægelsen indlede blokade mod Ryanair fra 18. juli.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.