Kommentator: S-DF-regering "er sikkert som amen i kirken"

De to partier står lige nu til at få 90 mandater.
Mette Frederiksen (S) som statsminister og Kristian Thulesen Dahl (DF) som finansminister?
Mette Frederiksen (S) som statsminister og Kristian Thulesen Dahl (DF) som finansminister? Fotomontage: Scanpix/arkiv

Mette Frederiksen (S) som statsminister og Kristian Thulesen Dahl (DF) som finansminister?

Hvordan lyder det i dine ører?

Det er et scenarie, du måske skal begynde at forberede dig på, mener BT's politiske kommentator, Søs Marie Serup, efter en ny måling som Norstat har lavet for Altinget viser, at de to partier står til at få 90 mandater.

- Det er ligeså sikkert som amen i kirken, at der kommer en S-DF-regering på et tidspunkt. Det er mere et spørgsmål om, hvornår tiden er moden til det, siger Søs Marie Seerup til BT.

De to partier har historisk haft et anstrengt forhold. Mange kan sikkert huske, da den tidligere S-formand Poul Nyrup Rasmussen sagde: "stuerene bliver I aldrig".

Men Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har nærmet sig mere og mere den seneste tid. Det gælder eksempelvis i forhold til pensionsalderen og udlændingepolitikken, hvor Socialdemokraterne har flyttet sig.

- Jeg tror, at mange fornemmer, at der er et skifte på vej i den flirt, der har været mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, og at der kan være et konkret samarbejde på vej. Det presser den eksisterende magtbase, at der er to partier, som forsøger at nærme sig hinanden og tilsammen kan skaffe 90 mandater, siger Søs Marie Seerup.

Et regeringssamarbejde vil blive ekstra interessant, hvis rygterne om et snarligt valg bliver til virkeligheden. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.