Stine Bosse rystet over Mette F.: Skræmmende, at hun ikke sætter DF på plads

Den kendte erhvervskvinde Stine Bosse er oprørt over, at Socialdemokraternes formand ikke kommer med en afklapsning af Dansk Folkeparti og lader et DF-medlem slippe af sted med at sige, at udlændinge sviner, svindler og voldtager.
Mette Frederiksen må tage afstand fra vanvittige DF-udtalelser om udlændinge, mener erhvervskvinden Stine Bosse. 
Mette Frederiksen må tage afstand fra vanvittige DF-udtalelser om udlændinge, mener erhvervskvinden Stine Bosse.  Foto-montage: Liselotte Sabroe og Uffe Weng, Scanpix.

- Jeg er meget opskræmt og oprørt over, at Mette Frederiksen eller andre centrale socialdemokratiske politikere ikke er ude i offentligheden og lægge afstand til så skræmmende udtalelser om udlændinge. Man kan ikke bare affærdige sådanne udtalelser med, at de kommer fra en landsbytosse, eller der ryger en finke af panden. Der skal lægges afstand til den slags omgående.  

Sådan lyder det fra den kendte erhvervskvinde Stine Bosse. Hun er skuffet og vred over, at Socialdemokratiets Mette Frederiksen er så optaget af sin flirt med Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl, at hun lukker ørerne for nogle helt vilde udtalelser om udlændinge.

På Dansk Folkepartis landsmøde i weekenden blev der klappet fra salen, da Cheanne Nielsen gik på talerstolen og kom med en markant udtalelse om udlændinge.

- Hvorfor skulle udlændinge klare sige selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten. De kommer hertil. De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager, og de dræber, sagde Cheanne Nielsen og fik spontant bifald fra medlemmerne af Dansk Folkeparti.

Skræmmende dårligt

Hvad Cheanne Nielsen ikke fik, var en afklapsning fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen. I stedet var Mette Frederiksen ude i weekenden i blandt andet Politiken og sige, at der er et spirende godt samarbejde mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Liberal Alliances formand Anders Samuelsen og Radikale Venstres partileder Morten Østergaard er de eneste partiledere, der offentligt har fordømt udtalelserne fra Cheanne Nielsen. 

- Det er simpelt hen skræmmende dårligt, at der kan blive klappet af sådanne udtalelser fra en dansk talerstol i en fuld sal hos Danmarks næststørste parti, uden at der kommer voldsommere reaktioner fra andre partier. Det er fundamentalt skræmmende, at der ikke er flere, der siger: Hallo, det her er galt, siger Stine Bosse.

Flere S-politikere er vrede

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Peter Hummelgaard og medlem af Europa-Parlamentet Jeppe Kofod har som nogle af de få fremtrædende socialdemokrater været ude på twitter og lægge afstand til udtalelsen. 

- Det er jo vanvid, og så klapper alle DFerne. Jeg bliver vred og trist, skriver Jeppe Kofod på twitter.  

- Jeppe Kofod skal have ros for at blande sig i debatten. Men desværre er der ikke nogle af de centrale S-politikere på Christiansborg, der gør det, beklager hun. 

Stine Bosse, der blandt andet er bestyrelsesformand for BørneFonden samt medlem af adskillige andre bestyrelser, fatter ikke, at Socialdemokratiet ikke offentlig værner om nogle grundlæggende holdninger om, at alle mennesker har ligeværd. 

Svært at se forskel på S og DF

Hun understreger, at hun godt forstår det taktiske spil omkring at samarbejde med Dansk Folkeparti for at undgå topskattelettelser. Men i Stine Bosses optik udelukker det ene ikke det andet. 

- Det er sikkert fint med samarbejde og kindkys og alt det taktiske spil. Men jeg fatter ikke, at man ikke samtidig slår fast, at sådanne udtalelser om udlændinge skal stoppes. Det er her, det bliver skidt. For vi har nogle grundværdier, som man skal værne om, pointerer hun. 

Den tidligere direktør for forsikringsselskabet Tryg kalder det farligt for Socialdemokraterne ikke at fordømme den slags udtalelser. 

- Hvad er så forskellen på Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne? Jeg kan ikke få øje på den, siger Stine Bosse.

Svært at stemme på S igen

Hun har aldrig været medlem af Socialdemokratiet, men for år tilbage satte Stine Bosse kryds ved liste A.

Hvis der bliver folketingsvalg i efteråret, bliver det næppe Socialdemokratiet, der vinder hendes stemme.

- Det er i hvert fald svært for mig. Der skal være en form for efterspil, og vi skal se, hvad der bliver sagt i en valgkamp. Men min grundforestilling om, at Socialdemokratiet er et ordentligt parti, er rystet. For så vil man jo løfte en pegefinger, hvis nogen skejer ud og siger noget udansk og umenneskeligt. Jeg vil sidde spændt og vente på, om der kommer nogle meldinger fra Socialdemokratiet på et tidspunkt, der kan betrygge mig, siger hun. 

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra S-ledelsen til Stine Bosses kritik. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.