Klø på: Morgensex er sundt

Det er både en dejlig og forfriskende måde at vågne op til dagen på, men det er minsandten også fuld af helbredsfordele og gør dig mere sund.
Det er både godt for dit humør og for dit helbred, når du giver dig tid til en omgang kvalitetstid med din partner om morgenen.
Det er både godt for dit humør og for dit helbred, når du giver dig tid til en omgang kvalitetstid med din partner om morgenen. Scanpix

Er du en af dem, der siger ja tak og åbner armene, når din partner kravler over til dig tidligt om morgenen for at få lidt varme og kærlighed? Eller er du modsat en af dem, der puffer de søgende hænder væk og vender dig rundt?

Er du den sidste type, så går du ikke bare glip af god sex, du misser også visse sundhedsgoder, skriver Women’s Health.

LÆS OGSÅ: Fanget i gæld: Sådan kommer du ud af den

Det er som vitaminer til sjæl og krop

Morgensex giver dig ganske enkelt et smil på læben, fremmer dit helbred og dit udseende, og så gør det dit forhold stærkere.

- Når par har morgensex, så frigiver det oxytocin, der får folk til at få det bedre, føle sig elsket og godt rustet til hele dagen, siger Debby Herbenick, Ph.d. og forfatter til bogen ”Because It Feels Good.”

Samtidig vil den gode sex styrke dit immunsystem, fordi beskyttende mekanisker går i gang, som vil gøre din krop bedre i stand til at modstå infektion.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du vaske dit nye tøj

Og som om det ikke allerede er nok, så vil der også frigives ekstra østrogen i din krop, når du har sex, og det vil gavne din kulør og styrke på din hud og dit hår?

Behøver du flere grunde til at lade kaffen trække lidt længere og nyde morgenen i sengen med din partner?

LÆS OGSÅ: Nej, din nabo har IKKE mere sex end dig

Tænk sex og ikke morgenånde

Er du alligevel lidt den forsigtige type, som hverken vil spolere din partners nattesøvn eller kysse uden af børste tænder først, så må du sige til dig selv, at morgensex er vigtigere end bekymringer.

Du kan dog godt smutte ud på badeværelset for at børste dine bisser, råder Debby Herbenick.

Gør det, hvis du er sikker på, at din partner ikke når at vågne i mens og stå op. Når du er tilbage, kan du vække ham med lidt forsigtig oral sex, hvor den friske pebermynte fra tandpastaen og din iver nok skal jage alt lyst til at sove bort.

Rådet er enkelt. Du skal ikke være nervøs for at vække din partner, hvis du vågner op og har lyst. Du skal bare give ham noget, han ikke kan sige nej til… om ikke andet for jeres helbreds skyld.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.