Derfor skal du vaske dit nyindkøbte tøj

Det er en rigtig god idé at vaske dit nye tøj, før du bruger det - læs her hvorfor:
Det kan godt være, det er nyt, men det er i hvert fald langt fra rent - husk det.
Det kan godt være, det er nyt, men det er i hvert fald langt fra rent - husk det. Scanpix

Det kan godt være, at du har købte en top lækker kjole, som du egentlig skal have på til festen i aften…men hvis ikke du kan nå at vaske den og få den tør inden da, så skal du hellere vælge et gammelt sæt fra dit skab, råder Good Housekeeping.

LÆS OGSÅ: Påske-snaps: Du kan stadig nå at lave en

Du tænker måske ikke over det, men dit spritnye tøj kan være lige så beskidt og fuld af bakterier, som en pyjamas du har brugt i en uge. Ja, faktisk kan det være endnu mere beskidt.

Et studie lavet på New York University viser i den grad, at der er noget om snakken.

Her tog professor Philip Tierno en masse tests af nyt og brugt tøj, og her viste det sig, at rigtig meget af det nye var langt mere beskidt end det brugte. 

LÆS OGSÅ: Så mange æg må du spise om dagen

Andre har været der før dig

De tests som professoren tog for at studere bakterierne på nyt tøj viste, at der både var rester og bakterier fra hud og hår, men minsandten også vaginale organismer.

Ej, hvad??!!!  Det er da ulækkert!

Ja, det er det, men du skal huske på, at du ikke er den eneste, som har prøvet og rørt ved tøjet, før det kom i berøring med din krop, siger professoren.

LÆS OGSÅ: Nej, naboen får IKKE mere sex end dig

Det har været på en lang rejse fra det var stof til det blev til tøj og sendt til den butik, hvor du måske prøver det som nummer ti den dag.

Professoren forklarer, at rigtig meget nyt tøj er befængt og du skal derfor vaske dine hænder, når du har rodet en butik med tøj igennem og prøvet det… ikke fordi du får en maveinfluenza eller svamp af det, men fordi dine hænder kan bliver ret beskidte.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Din mand er tiltrukket af din mor

Når du senere kommer hjem med dagens fangst, så smid det til vask og glæd dig over, at næste gang du har det på, så er det er rent og lækkert… og har ikke en klat indtørret vaginal organisme siddende i ærmet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.