Fanget i gæld? Sådan kommer du ud af fælden

Er du først havnet i en ond gældsspiral, så kan det være svært at hjælpe sig selv ud af problemerne – men eksperten giver dig gode råd til, hvordan du skal forholde dig.
Skylder du penge? Det nytter ikke at gemme problemerne væk, tag i stedet hånd om situationen, råder ekspert.
Skylder du penge? Det nytter ikke at gemme problemerne væk, tag i stedet hånd om situationen, råder ekspert. Scanpix

Er du kommet derud, hvor du ikke længere kan betale regningerne og din gæld er alt for stor, så synes lyset langt væk. Men der er ting, du selv kan gøre for at forbedre din situation, skriver Magasinet Liv.

LÆS OGSÅ: Så mange æg må du spise om dagen

Ekspert i økonomi og privatrådgiver Louise Frost, der tidligere har været vært på ”Luksusfælden” giver dig her tre håndgribelige råd:

1. Få den hjælp, du har brug for

Du skammer dig muligvis over din situation og så er det nemt at gemme sig derhjemme og ikke erkende, hvordan det står til.

Men du skal gøre lige det modsatte. Du skal ud af busken og søge hjælp enten i et stort rådgivningsfirma eller hos familie eller venner.

- Jeg mener, at den bedste løsning er at få hjælp fra en ven eller et familiemedlem, som kender lidt til din økonomi. Du synes måske, det er pinligt, men netop derfor vil du nok tage større ansvar for at afvikle den situation. Det er nemmere at brænde en vilkårlig rådgiver af end en, du kender, sige Louise.

LÆS OGSÅ: Ærlig løber: Ja, vi er kalmme og prutter og spytter

2. Du skal i gang med at forhandle

Det kan blive en hård omgang, men du skal have fat i alle dem, du skylder penge. Louise fortæller, at bankerne er de sværeste at danse med, hvorimod dem, der yder ekspreslån, er lidt nemmere.

Hos dem kan du muligvis få sat renten ned eller få sat lånet i bero. Men det kræver, at de ved hvorfor. Giv dem derfor en detaljeret oversigt over lån, renter og forventet tilbagebetaling. De er nødt til at se, at du har store problemer, før de vil hjælpe.

LÆS OGSÅ: Påske-snaps: Du kan stadig nå at lave en

3. Du skal holde dine aftaler

Når først du har skabt et overblik og fået snakket med alle dem, du skylder penge og lavet aftaler, så er du nødt til at leve op til det, du har lovet.

LÆS OGSÅ: Du skal altid gå på WC før og efter sex

Du skal ikke klatte dine penge op. Brug dem på at betale alt det ud, du skylder. Det vil ikke bare glæde dem, du skylder penge, men det vil også være en utrolig lettelse for dig selv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.