Kærestekoks: Tanja fik tre måneders kontanthjælp tilbage

Endnu er par har fået penge efterbetalt, fordi deres kommune havde trukket i deres kontanthjælp med tilbagevirkende kraft.
Tanja Skovgaard Pihl og hendes kæreste har fået 3.600 kroner tilbage, fordi Bornholms Kommune har erkendt, at det var i strid med loven, at den trak i Tanjas kontanthjælp.
Tanja Skovgaard Pihl og hendes kæreste har fået 3.600 kroner tilbage, fordi Bornholms Kommune har erkendt, at det var i strid med loven, at den trak i Tanjas kontanthjælp. Arkivfoto: Iris

Der er gået 3.600 kroner ind på kontoen hos Tanja Skovgaard Pihl og hendes kæreste og deres tre børn i Hasle på Bornholm.

Det er mange penge i en familie, hvor hun er på kontanthjælp, fordi hun er syg, og han det meste af tiden er på dagpenge.

Pengene har de fået, fordi Bornholms Kommune har erkendt, at det var i strid med loven, at den trak i Tanjas kontanthjælp i tre måneder i begyndelsen af 2014.

- Det er fint, for ret skal være ret. Det er ikke min sagsbehandlers skyld, men ingen har jo kunnet forstå den lov, siger Tanja Skovgaard Pihl.

Ligesom Christian Danvill og hans kæreste i Københavns Kommune har parret været ramt af, at kommunerne med for hård hånd indfasede en ny lov om, at kærestepar skulle forsørge hinanden lige som gifte, hvis den ene kom på kontanthjælp.

For selvom begge par først senere fik en afgørelse om, at loven ramte dem, så trak kommunen i kontanthjælpen med tilbagevirkende kraft. Det må man ikke.

- Vi fik først brev i april om, at min samlever havde forsørgelsespligt. Så kommunen mente, at jeg så havde fået for meget udbetalt siden loven trådte i kraft i januar. Så vi skulle betale tilbage for de første måneder, siger Tanja Skovgaard Pihl.

Derfor regnede kommunen ud, hvad den mente, de havde fået for meget. Som en afdragsordning trak kommunen resten af 2014 ekstra 440 kroner oveni i de tusind hun fik mindre på grund af selve forsørgelsespligten.

Det var først, da der begyndte at blive skriveri på Facebook om de mange fejl, at parret opdagede, at man ikke må trække penge, før de har fået en afgørelse.

De fik hjælp af Ulf Harbo, byrådsmedlem for enhedslisten til at skrive en klage i februar og har først fået pengene i tirsdags.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.