Jubel på Facebook: Savnet græsk gadehund fundet

Rafiq er mandag blevet fundet i god behold ved Farum.
Frivillige samlede 5.000 kroner ind i dusør til dem, der kunne finde Rafiq. Hvad der nu skal ske med pengene, ved man ikke endnu - men de skal bruges på hunde i nød, er helt sikkert.
Frivillige samlede 5.000 kroner ind i dusør til dem, der kunne finde Rafiq. Hvad der nu skal ske med pengene, ved man ikke endnu - men de skal bruges på hunde i nød, er helt sikkert. Privatfoto

Hundredevis af mennesker har været ude for at lede. Endnu flere har delt efterlysnigen på Facebook. Interessen for at få det sorte gadekryds Rafiq helskindet hjem igen har kort sagt været enorm.

Hunden var nærmest lige kommet til Danmark efter at have levet i nogle år på et dyreinternat i Grækenland, da den sprang over et hegn og løb bort fra sine nye ejeres sommerhus i Nordsjælland.

En stor eftersøgning blev sat i gang. Og nu er der heldigvis godt nyt.

"Weeeee han er FUNDET," lyder det for kort tid siden jublende i tråden under den seneste nye opdatering på Facebook-siden Find Rafiq - en side, som har mere end 1.100 medlemmer.

Lykønskningerne strømmer allerede ind i stor stil - og jo, den er god nok. Rafiq er hjemme igen, bekræfter hundens lykkelige 'mor' over for Avisen.dk.

Hundebror hjalp til

- Det er en lykkens dag i dag. Vi er SÅ glade, siger Kirstine Bang, der sammen med Claus V. Nielsen fik Rafiq tidligere på måneden.

Udover de mange hundrede frivillige har to helt særlige sjæle haft afgørende betydning for, at hunden blev fundet: Hunden Rico, der er Rafiqs bror. Og Tania fra det græske internat, hvor de to vovser boede i en årrække, efter de var blevet fundet med deres søskende i et kloakrør.

Tania fløj til Danmark med Rico i sidste uge for at deltage i eftersøgningen. Håbet var, at Rico kunne få lokket den sky Rafiq frem - Rafiq har nemlig været utroligt omsorgsfuld overfor den yngre Rico.

"Nu sover han"

Missionen blev fuldført. Kirstine Bang og Claus V. Nielsen fik i dag meddelelser om, at deres hund var set i Farum. Hundelillebror Rico og Tania fra internatet rykkede ud - og Rafiq kom selv hen til dem.

- Han var lykkelig over at se måde dem og os. Nu sover han, mens det strømmer til med mennesker, der har hjulpet med eftersøgningen, siger Kirstine Bang.

Det er allerede besluttet, at Rico bliver i Danmark. Man vil nu prøve at finde en familie, der kan adoptere hunden. Det ligger Kristine Bang meget på sinde, at de to hundebrødre skal have mulighed for at se hinanden fremover.

Hun takker ALLE, der hjalp. Hjalp med eftersøgningen, delte den på Facebook, rapporterede ind, at de havde set hunden.

- Ad hjertet tak. Uden jer havde vi ikke fået vores hund tilbage.

Følg med på Facebook-siden Græske Hunde, hvis du overvejer at adoptere Rico.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.