Joachim B: Uber er en stor gevinst for Danmark

Uber har øger servicen på taxaområdet og gør Danmark rigere, mener Joachim B. Olsen.
Joachim B. Olsen (LA) erklærer sin kærlighed til Uber under Folkemødet på Bornholm.
Joachim B. Olsen (LA) erklærer sin kærlighed til Uber under Folkemødet på Bornholm. Foto: Maria Jeppesen/Avisen.dk

Er Uber fremtiden? 

Det diskuterede Liberal Alliances erhvervs- og skatteordfører Joachim B. Olsen med Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn under heftig debat på Folkemødet på Bornholm.

- Uber er en systematisk underminering af det samfund vi har. Jeg vil ikke støtte det, lød det fra Rasmus Prehn.

Han mener, at Danmark går glip af skatteindtægter, ligesom løn og arbejdsvilkår forringes med den kontroversielle kørselstjeneste. 

Fik karamel i taxa

Joachim B. Olsen er lodret uenig og mener, at det med skatten er et dårligt argument at bruge i debatten. Han fremhæver, at virksomheden Uber overholder de danske skatteregler. 

Ifølge ham gør Uber Danmark rigere:

- Man øger produktiviteten i samfundet og bruger de ressourcer, der er til rådighed. Det er det, der en den helt store gevinst, lød det fra Joachim B. Olsen.

Han mener ligefrem, at konkurrencen fra Uber allerede har forbedret servicen i den etablerede taxabranche herhjemme. 

- For ikke så lang tid siden blev jeg tilbudt en karamel i en taxa, noget man ofte bliver tilbudt i en Uber. Det tager jeg som et tegn på, at det begynder at virke med konkurrencen. 

Vil hellere sende min datter med Uber

Også sikkerheden ved at køre med Uber er de to politikere ueninge om.

Rasmus Prehn fremhæver blandt andet, at Uber-chauffører ikke får uddannelse i at køre med handicappede og heller ikke får lavet børneattester, der skal sikre mod pædofili, som ellers er krav til taxachauffører herhjemme. 

- I Danmark har vi spilleregler, der skal sikre os selv og vores samfund. Men Uber kommer ind fra højre og bryder de regler. 

Men Joachim B. Olsen ryster på hovedet af Rasmus Prehn.

Han mener, at Uber gennem ny teknologi har løst en række sikkerhedsudfordringer. Og at man via appen kan holde øje med sikkerheden. 

- Skulle jeg sende min egen datter med en almindelig taxa eller en Uber, så ville jeg vælge en Uber. For så kan jeg følge med i, præcist hvor bilen er, jeg kan se nummerpladen på bilen, og jeg kan se chaufføren, siger Joachim B. Olsen.

De to politikere diskuterede den kontroversielle tjeneste på dagen, hvor Københavns Byret indledte en sag om piratkørsel mod seks Uber-chauffører. Der falder dog først dom i sagen den 8. juli.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.