Taxikrig

Joachim B. revser Uber-kritikere: Jeres argumenter er dårlige

Argumenterne mod kørselstjenesten Uber fra Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti er dårlige, mener Liberal Alliances Joachim B. Olsen.
"Argumenterne imod Uber er mildest talt dårlige," lyder det fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen.
"Argumenterne imod Uber er mildest talt dårlige," lyder det fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix/arkiv

Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti argumenter i kampen mod at bremse den omstridte kørselstjenesten Uber holder ikke.

Det mener Liberal Alliances erhvervs- og beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen. I et debatindlæg i på finans.dk går han derfor i rette med de tre partier.

"Argumenterne imod Uber er mildest talt dårlige. Eksempelvis mener modstanderne, at tjenesten fordrer sort arbejde, men det er næppe tilfældet. Alle Uber-chauffører er registreret med navn og bilens nummerplade, og al betaling foregår over appen. At overvåge den enkelte chaufførs omsætning kunne ikke være nemmere," skriver Joachim B. Olsen blandt andet i sit indlæg.

Han mener heller ikke, at argumentet om, at Uber er social dumping holder. Uber-chaufførerne er nemlig ikke ansatte lønmodtagere, men kan selv bestemme, hvor meget de vil arbejde, lyder det.

"Uber er nødt til at tilbyde nogle indkomstmuligheder, som er bedre end de alternativer, der i forvejen er på arbejdsmarkedet. Ellers kan de ikke skaffe chauffører. Sådan fungerer arbejdsmarkedet nu engang. Den mekanisme presser indkomsterne op - ikke ned," skriver Joachim B. Olsen.

"Klagesang er en selvfølge"

Han mener, at taxachaufførernes protester er en selvfølgelige, fordi Uber bryder deres hidtidige monopol.

"Det bør visse politikere være bedre til at indse i stedet for ukritisk at lægge ører til en klagesang fra taxachauffører, der har nogle helt åbenlyse særinteresser," skriver Joachim B. Olsen.

Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten har fremsat et nyt forslag i Folketinget, som skal lægge pres på regeringen for at gribe ind over for Uber. De tre partier løb ellers som omtalt i Avisen.dk ind i et nederlag i Folketinget i torsdags, hvor de ikke kunne skaffe flertal for deres forslag.

Uber etablerede sig i Danmark i 2014. Men blot to timer efter virksomhedens ankomst, blev Uber politianmeldt af Trafikstyrelsen for at overtræde personbefordringsloven. Desuden har Københavns Politi frem til 29. marts sigtet 37 chauffører fra Uber for at overtræde den samme lovgivning. Der er rejst tiltale mod seks personer, og de første sager kommer for retten 26. april.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.