Janni Ree: Av! Den ligner en slatten cocktailpølse

Karsten Ree og hustruen Janni lider formentlig af den samme gigtsygdom.
Det var Karsten Ree, som kunne fortælle hustruen Janni Ree, at hun er ramt af urinsyregigt.
Det var Karsten Ree, som kunne fortælle hustruen Janni Ree, at hun er ramt af urinsyregigt. Foto: Simon Læssøe/Scanpix/arkiv

Milliardærfruen Janni Ree må se i øjnene, at det ikke kun er ældre mænd, der kan blive ramt af podagra - gigtsygdommen, der som regel angriber et enkelt led ad gangen. Og ofte rammer storetåen.

Forleden måtte hun nemlig smide støvlerne, fordi hun fik smerter i den ene tå. Det fortæller hun på sin blog, 2girls.dk.

På bloggen fortæller hun også, at hun var på shopping og prøvede støvletter, da det gik op for hende, at noget var helt galt.

- Pludselig mærkede jeg en voldsom smerte i den ene tå. PANIK! Jeg sparkede hysterisk støvletten af, og fik et chok! Min ene tå lignede en slatten cocktailpølse, skriver Janni Ree på bloggen og konstaterer, at hun gik fra, at "være lækker i støvletter til at have cocktailpølser i pædagog sko".

Det gjorde ondt. Og hun vidste ikke, hvad der havde ramt hende. Men det gjorde manden, den kræftramte 71-årige Karsten Ree, som kunne udbryde: "Det er sgu da podagra". Og han ved, hvad han taler om. Han lider nemlig selv af podagra.

Podagra rammer ofte ældre mænd, som har levet livet med bøffer og rødvin, men Janni Ree fortæller på sin blog, at hun er mådeholden med netop rødvin og bøffer, så hun formoder, at hun har arvet sygdommen.

På trods af teorien om rødvin og bøffer, så blev Janni Ree forkælet af sin mand. Han serverede nemlig tatarbøf med løg og rødbeder for den smerteramte frue.


Det er den ene af disse tæer som gør så ondt, at bare Janni Ree kigger på den, så kan hun mærke smerter. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Fakta om urinsyregigt og podagra

Urinsyregigt viser sig ved ømhed, hævelse og smerter i et enkelt eller nogle få led. Symptomerne kommer typisk som pludselige og voldsomme anfald.

Urinsyregigt viser sig som en akut gigtbetændelse i et eller flere led. Hyppigst rammes et led i storetåen, men også andre led kan angribes, f.eks. ankelled, knæled, håndled og fingerled. 

Symptomerne udvikler sig i løbet af få timer og viser sig ved, at de ramte led gør meget ondt og bliver ømme, samtidig med at de hæver og bliver røde. Du kan også få feber.

Kilde: Gigtforeningen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.