Inger Støjbergs vrede biograf-update vækker vild debat

Folketingspolitikeren raser på Facebook over en flok indvandrerdrenge, som hun sad foran i biografen.
Inger Støjberg havde en dårlig oplevelse i biografen, og den deler hun på Facebook.
Inger Støjberg havde en dårlig oplevelse i biografen, og den deler hun på Facebook. Scanpix

Der er både verbale tæsk og roser til Venstres politiske ordfører Inger Støjberg, efter at hun tirsdag aften på sin Facebook-side skrev en harmdirrende update om sine oplevelser under en biograftur.

Den 41-årige politiker fortæller, at hun har været i biffen, og at der bag hende sad en flok indvandrerdrenge, som generede fra start til slut.

"De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik," skriver Inger Støjberg, der i indlægget undrer sig over, at drengenes forældre tillader den slags adfærd.

Hun formaner derefter de støjende drenge om, at de ikke "bliver til noget," hvis de fortsætter sådan.

Facebook-indlægget har i skrivende stund fået over 13.000 like's og mere end 2.500 kommentarer. Det er dog langt fra alle, der er glade.

I en del kommentarer kritiseres Inger Støjberg for at generalisere og tage en hel befolkningsgruppe til indtægt for en flok uopdragne teenagedrenges adfærd.

For eksempel skriver en ung kvinde ved navn Fatima Akareb:

"Når du siger "I", generaliserer du helt vildt og jeg bliver lidt stødt, da jeg nok befinder indenfor den befolkningsgruppe du så pænt angriber, og jeg kan godt opføre mig ordenligt. Virkelig ærgerligt, hvordan dit budskab drukner i et forfærdeligt og usmageligt forsøg på at fordømme en hel befolkningsgruppe, der vitterligt ikke kan stå til ansvar eller er repræsenteret af en ung gruppe teenagere i biografen. Hør, deres opførsel var slet ikke okay, og jeg forstår - jeg var også blevet sur, men er det ikke underordnet hvor de kommer fra?"

Inger Støjberg mener ikke selv, hun generaliserer - hvilket hun da også gør opmærksom på i den meget lange tråd til update'en.

Inger Støjbergs update, der vækker debat.

Inger Støjberg svarer på kritik i den lange tråd.

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.