Helt vildt: Så mange danskere vælter netop nu over på Bornholm

Trods massevis af ekstraafgange melder både færge- og flyselskab til Bornholm om næsten udsolgt på afgange til og fra det populære Folkemøde, som starter i morgen.
Færgen var allerede onsdag eftermiddag tætpakket med rejsende til Folkemødet på Bornholm.
Færgen var allerede onsdag eftermiddag tætpakket med rejsende til Folkemødet på Bornholm. Foto: Cecilie Agertoft

I morgen starter Folkemødet på Bornholm. Arrangørerne forventer, at der i gennemsnit vil komme mere end 27.500 besøgende i de fire dage, Folkemødet varer.

Størstedelen af Folkemødets gæster bor ikke normalt på Bornholm, og derfor er der pres på transportlinjerne til øen i Østersøen. Både selskabet Færgen og flyselskabet DAT har sat stort ind på at øge rejsemulighederne til og fra Bornholm.

Til sammen forventer de i omegnen af 32.000 rejsende til og fra Folkemødet, og på de største rejsedage, torsdag og søndag, melder begge parter nu om mange udsolgte afgange.

25.000 ta'r færgen

- Vi skruer meget op for antallet af afgange. Folkemødet er vigtigt, og vi regner med at transportere 12.500 personer, som udelukkende skal til Folkemødet, siger Lindy Kjøller, som er salg- og marketingchef hos Færgen, til Avisen.dk.

Det samme antal skal hjem igen, og det giver i alt 25.000 Folkemøde-rejsende. Derudover er der mange, som kombinerer et besøg på Folkemødet med et besøg på Bornholm, forklarer han.

I alt har Færgen 60.000 rejsende til og fra Bornholm fra tirsdag før Folkemødet til mandagen efter.

- Den dag, vi har flest afgange, er hjemrejsedagen søndag med 14 afgange ud af Bornholm mod normalt seks afgange, forklarer Lindy Kjøller.

Alene søndag forventer han mellem 12.000 og 14.000 rejsende, hvor selskabet på en normal søndag transporterer 6.000 rejsende.

Tomt fly retur

Flyselskabet DAT, som står for ruterne Rønne-København og Rønne-Billund forventer at transportere næsten 11.000 rejsende samlet fra onsdag til og med søndag, hvoraf cirka 7.000 er rejsende til og fra Folkemødet.

Til sammenligning har selskabet i en normal uge 6.000 passagerer til og fra øen.

- Mellem onsdag og søndag flyver vi næsten 200 gange til og fra Bornholm, fortæller administrerende direktør i DAT, Jesper Rungholm til Avisen.dk.

Det er dog langt fra alle afgange, der er sat til salg.

- Passagerne skal primært den ene vej onsdag og torsdag og den modsatte vej søndag. Derfor flyver vi tomt retur i den modsatte retning for at kunne tilbyde så mange afgange som muligt, forklarer Jesper Rungholm.

22 afgange torsdag

De rejsende har derfor kunnet vælge mellem 22 afgange til Bornholm i morgen, torsdag, men kun otte retur.

I alt har DAT ni fly i sving for at få trafikprogrammet til at hænge sammen i løbet af Folkemødet, her iblandt tre store 180-sæders Airbus A320-fly.

En flybillet koster mellem 1.100 og 1.300 kroner for en enkelt til Bornholm, men ifølge flydirektøren er det et bredt udsnit af befolkningen, som vælger at tage flyet.

Sammenlignet koster en billet med bus og færge fra København 250 kroner for en voksen.

Avisen.dk er tilstede på Folkemødet og reporterer derfra. Artiklerne bliver publicereret her på siden i løbet af weekenden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.