Sosu-Camilla vil politikerlede til livs: Politik skal handle om os!

I politik er der alt for stort fokus på tal og økonomiske analyser. Det puster til politikerleden, mener Camilla Pedersen, der vil hive den politiske diskussion ned på jorden.
- Vi er nødt til at insistere på, at politikere snakker om os og vores hverdag, siger sosu-assistent og byrådsmedlem, Camilla Pedersen.
- Vi er nødt til at insistere på, at politikere snakker om os og vores hverdag, siger sosu-assistent og byrådsmedlem, Camilla Pedersen. Foto: Cecilie Agertoft/Avisen.dk

Politikerne glemmer at snakke om de ting, der optager almindelige mennesker. Og det skaber en voksende lede mod magthaverne, mener den 24-årige sosu-assistent Camilla Pedersen.

Avisen.dk møder hende kort efter et debatarrangement under Folkemødet i Allinge på Bornholm. Temaet var danskernes voksende politikerlede.

Camilla Pedersen vil gøre op med tendensen til at glemme det, der optager almindelige danskere, og af samme grund er hun selv gået ind i politik. I januar 2014 blev hun valgt ind som byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Gladsaxe Kommune.

- Borgerne er ikke længere en del af den politiske diskussion. Det foregår mest inde på Christiansborg. Og diskussionen foregår mest med nogle embedsmænd, og derfor bliver vi andre afkoblet fra den politiske samtale og derved også beslutningerne, siger hun til Avisen.dk.

Færre tal, flere visioner 

Som Avisen.dk fortalte tidligere i dag, mener SF-formanden Pia Olsen Dyhr, at et opgør med politikerleden kræver en aktiv indsats fra politikernes side.

- Vi skal give folk mulighed for at diskutere med os politikere. Vi skal være ude i offentligheden og have en debat med folk, hvor man løfter sig fra at snakke meget snævert til også at snakke drømme og visioner, siger Pia Olsen Dyhr.

Den holdning er Camilla Pedersen helt enig i. Hun mener, at politikerne i Folketinget skal begynde at interessere sig for den hverdag, som blandt andet social- og sundhedshjælpere har.

- Vi er nødt til at insistere på, at politikere snakker om os og vores hverdag, så det ikke kun handler om økonomi og om tal og analyser hele tiden, fastslår hun.

"Kollegaer forstår ikke, jeg gider"

På Folkemødet, der i disse dage afholdes på Allinge i Bornholm, var Camilla Pedersen torsdag eftermiddag med i en paneldebat med bandt andre SF-formanden Pia Olsen Dyhr om netop politikerlede.

Afsættet for debatten var blandt andet, at en Megafon-måling for Politiken sidste år viste, at kun hver femte vælger er tilfreds med Folketingets medlemmer. Den stigende mistillid mod politikere oplever Camilla Pedersen også selv.

- Når jeg snakker med mine kollegaer, er der mange af dem, der siger, hvorfor kan du overhovedet finde på at stille op til kommunalbestyrelsen?, fortæller hun.

Men for Camilla Pedersen var skridtet ind i politik en naturlig forlængelse af at ville gøre en forskel.

- Hver eneste gang, jeg går på arbejde som social- og sundhedsassistent, er der noget, jeg motiveres af eller frustreres over. Og det er lige præcis politik, fordi der er nogle politikere, der er nødt til at beslutte mine vilkår, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.