"Helt sort": R vil granske asylregler efter Danfoss-kritik

De Radikale er mere end klar på at lytte til kritik af asylreglerne og opfordrer regeringen til at gøre det samme.
Integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R) byder asyl-kritik velkommen med åbne arme. Hun synes, at det er helt sort, når flygtninge bliver forhindret i at komme i arbejde på grund af rigide regler.
Integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R) byder asyl-kritik velkommen med åbne arme. Hun synes, at det er helt sort, når flygtninge bliver forhindret i at komme i arbejde på grund af rigide regler. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix.

Ifølge Radikale er det helt åbenlyst, at asylreglerne skal laves om, så flygtninge nemmere kan komme i arbejde. Integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R) opfordrer regeringen til at gøre det samme.

Tidligere på dagen kunne Avisen.dk fortælle, hvordan bestyrelsesformanden i Danfoss, Jørgen Mads Clausen, har forsøgt at få integrationsminister, Inger Støjberg (V), i tale. Han er utilfreds med de nuværende asylregler, som forhindrer flygtninge i at kunne komme i arbejde. Rigide og ufleksible regler gør ifølge ham, at erhvervslivet ikke kan udnytte den arbejdskraft, som flygtningene er.

Sofie Carsten Nielsen tager godt imod denne kritik.

- Jamen jeg har også fået brevet, og jeg synes, at det er et rigtig godt opråb, og jeg har svært ved at forestille mig, at Venstre skulle være imod det, fortæller Sofie Carsten Nielsen.

Jørgen Mads Clausen har startet et projekt, hvor det lokale handels- og erhvervsliv i Sønderborg på egen hånd forsøger at matche syriske asylansøgeres kompetencer med lokalområdets behov for kvalificeret arbejdskraft.

"Helt sort"

Ufleksible regler, gør det dog meget svært for asylansøgerne at blive ved med at bo og arbejde i Sønderborg, når de flyttes ud fra asylcentret og visiteres til en modtagerkommune.

Integrationsordføreren mener, at kritikken er ny. Derfor mener hun ikke, at det tidligere regeringsparti har skylden for de problemer lovgivningen giver.

- Jeg tager helt åbent imod kritikken. Men jeg er ikke blevet præsenteret for de her konkrete ting før. Det er jo noget, han er løbet ind i efter regeringsskiftet, siger Sofie Carsten Nielsen.

Ordføreren slår fast, at De Radikale er klar til at indgå i forhandlinger om at ændre de nuværende regler.

- Det, han kan berette om, lyder jo helt sort. Og hvis det havde været os, der sad ved magten, så håber jeg meget, at vi havde været med til at ændre på. Det var i hvert fald præcis de her takter, som vi lagde frem i vores integrationsudspil i foråret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.