Fuglelort og rotter fundet hos bagerkonger
Fødevarestyrelsen har igennem længere tid løftet pegefingeren over for to populære bagerkæder.
Ifølge Fødevarestyrelsen ligger Meyers Bageri generelt under gennemsnittet, når det kommer til at overholde fødevarereglerne.
Ifølge Fødevarestyrelsen ligger Meyers Bageri generelt under gennemsnittet, når det kommer til at overholde fødevarereglerne. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO


Udadtil ligner de to af landets mest tjekkede og populære bagerkæder, men meget tyder på, at Fødevarestyrelsen ikke er så vild med lugten i hverken Lagkagehuset og Meyers Bageri.

Ekstra Bladet har gennemgået Fødevarestyrelsens uanmeldte kontrolbesøg i bagerkædernes forretninger i 2014, og her tegner der sig et billede af, at der langt fra er styr på hygiejnen.

Så sent som i tirsdags fik Meyers centralbageri i København, som leverer brød til kædens forretninger, en indskærpelse på grund af mangelfuld rengøring af blandt andet beholdere til fødevarer.

Det sker under to måneder efter, at Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg blandt andet konstaterede, at bageriet havde problemer med håndtering af fødevarer og mangelfuld skadedyrssikring. Indenfor var der desuden skimmelsvamp, og der blev fundet fuglelort på et stativ beregnet til mad.

Fødevarechef hos Fødevarestyrelsen, Bjørn Wirlander, er langt fra imponeret over tilstandene i Meyers centralbageri.

- Generelt ligger Meyers Bageri under gennemsnittet, når det kommer til at klare sig igennem et kontrolbesøg uden kritik, siger han til Ekstra Bladet.

Også hos den populære kæde Lagkagehuset kniber det med at overholde fødevarereglerne. Blandt andet blev der i oktober fanget en rotte i kædens forretning på Falkoner Allé på Frederiksberg.

Derudover har specielt filialen i Københavns Lufthavn terminal 2 haft problemer gennem længere tid. Alene i år har den ved tre kontrolbesøg fået kritik. I oktober udløste manglende rengøring således en bøde på 10.000 kroner, ligesom der blev givet indskærpelser for mangelfuld egenkontrol og for håndtering af fødevarer.

- Der har systematisk været problemer med hygiejnen. Det er langt ringere, end hvad man burde kunne forvente, siger Bjørn Wirlander til Ekstra Bladet.

Bag Lagkagehuset og Meyers Bageri står henholdsvis Ole Kristoffersen og Claus Meyer, der hver især har gjort kæderne til millionforretninger.

Ole Kristoffersen siger til Ekstra Bladet, at Lagkagehuset "lægger sig fladt ned og beklager". Han forklarer, at nogle rengøringsselskaber ikke har levet op til kravene, hvorfor de nu er opsagt.

- Men ansvaret er mit, og jeg erkender, at vi har fejlet og har haft nogle uheldige episoder, for vi har med mennesker at gøre, så fejl kan ske, siger han til avisen.

Direktør i Meyers Bageri & Meyers Deli skriver i en mail til Ekstra Bladet, at de i samarbejde med Fødevarestyrelsen har besluttet at uddybe kædens rengøringsplaner for de enkelte maskiner yderligere.

- Vi vil naturligvis også gennemgå samtlige procedurer med såvel rengøringsfirmaet samt personalet, skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.