Bierfest-bagmand i chok: "Han har bedraget os"

Potentielt sundhedsfarlig mad fra den ulovlige Gjerndrup Kro er blevet solgt til arrangører af bierfester som en del af en samlet pakke. Avisen.dk bringer her et interview med Peter Vollstedt, som er hovedmanden bag bierfest-konceptet.
Peter Vollstedt, som er en del af party-bandet Top Seven, har anbefalet den ulovlige Gjerndrup Kro til massevis af bierfester over hele landet. "Vi er blevet bedraget," siger han nu.
Peter Vollstedt, som er en del af party-bandet Top Seven, har anbefalet den ulovlige Gjerndrup Kro til massevis af bierfester over hele landet. "Vi er blevet bedraget," siger han nu. Top Seven

Avisen.dk har afsløret, hvordan en sydjysk kro har leveret tusindvis af wienerschnitzler til bierfester over hele landet, uden tilladelse til at lave mad.

Schnitzlerne var en del af et samlet koncept fra Vollstedt Group, som leverer mad, musik, øl og pynt til mellem 45 og 50 bierfester om året.

"Han har bedraget os. Det her er ligesom at have været gift i seks år, og så det syvende år er hun dig utro. Det kommer som et totalt chok," siger Peter Vollstedt, som er ejer af Vollstedt Group.

Kroens køkken er nu blevet lukket af Fødevarestyrelsen, som kom på uanmeldt besøg fredag den 24. oktober efter en henvendelse fra Avisen.dk. Ifølge Fødevarestyrelsen var hygiejnen i køkkenet meget ringe og maden "direkte sundhedsfarlig."

Men Peter Vollstedt, som har anbefalet kroen til de mange fester, afviser at have kendt til de ulovlige og uhygiejniske forhold.

"Jeg har måske været på kroen fem gange, og der har altid kun været glade smiley’er på tilsynsrapporten."

Men vidste du ikke, hvad der foregik på kroen?

"Det er nok fjorten måneder siden, jeg var der sidst. Men vi havde ikke den mindste grund til at tro, at han var gået konkurs og ikke længere havde tilladelse til at lave mad."

Flere end 15.000 kan have fået farlige schnitzler

Gjerndrup Kro har formentlig leveret maden til lidt under halvdelen af festerne, vurderer Peter Vollstedt. Med et typisk antal gæster på 7-800, kan det altså være mere end 15.000 mennesker, der har fået wienerschnitzler fra den ulovlige kro, som officielt lukkede for et år siden.

"Vi er drøn-kede af det. Samarbejdet stopper selvfølgelig lige med det samme. Gjerndrup Kro er ikke længere en del af Vollstedt Group. Vi har allerede lavet aftale med Rødekro Pølser, som leverer mad til de næste bierfester," siger Peter Vollstedt.

Det er idrætsforeninger, som arrangerer festerne, men de får en samlet pakke af musik, mad, bar, pynt og så videre fra Vollstedt Group. Al betaling sker til de seks enkelte firmaer, som er med i Vollstedt Group, og der er ingen sammenfald af personer mellem firmaerne, understreger Peter Vollstedt.

Gjerndrup Kro var ikke med fra begyndelsen, men blev taget ind som en del af bierfest-pakken for seks år siden. Blandt andet fordi, det lå centralt i landet, fortæller Peter Vollstedt, som selv spiller trommer i orkesteret Top Seven, der spiller til samtlige bierfester.

Flere arrangører har fortalt, at hvis de ikke brugte Gjerndrup Kro, ville det koste ekstra. Hvad gik de penge til?

"Det er en kompensation på 2000 kroner plus moms til Vollstedt Group, som har en sælger ansat, der skal aflønnes. Man skal se det som en samlet pakke. Vi har udnyttet, at vi var gode til at lave bierfester, og så har vi slået os sammen om det her,"siger Peter Vollstedt, der understreger, at samarbejdet er helt slut.

"Det Gjerndrup Kro har lavet, er ikke det, vi står for, så dem er vi helt færdige med," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.