Olsen Dyhr med nyt krav: Folketinget skal droppe Ryanair

Det skal ikke længere være muligt at flyve med Ryanair på Folketingets regning. Det mener SF-formand Pia Olsen Dyhr, der nu vil lægge pres på Folketingets formand.
Folketinget skal ikke flyve med et selskab, der underminerer danske overenskomster, mener Pia Olsen Dyhr
Folketinget skal ikke flyve med et selskab, der underminerer danske overenskomster, mener Pia Olsen Dyhr Scanpix

Det skal ikke længere være muligt at flyve med Ryanair, når Folketinget betaler.

Det mener SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

- Ryanair flyver ikke efter ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Og når vi bruger statens penge, skal de selvfølgelig bruges til at bakke op om danske overenskomster, siger Pia Olsen Dyhr til Avisen.dk

Udmeldingen kommer efter, at København, Aarhus, Aalborg og Odense kommuner har meldt ud, at de dropper det irske lavprisselskab.

- Jeg er glad for, at landets største byer nu tager afstand fra Ryanair. SF vil presse på for, at staten og Folketinget tilslutter sig det og dropper Ryanair, siger hun.

Konkret har de fire byer valgt at tilslutte sig den såkaldte SKI-rammeaftale om flyrejser.

SKI-aftaler forhandles af Statens og Kommunernes Indkøbs Service og handler om at opnå de bedste tilbud fra leverandørerne ved at købe stort ind i fællesskab.

I aftalen om flyrejser indgår klausuler, der med henvisning til FN-konventioner kræver, at flyselskabernes ansatte arbejder på overenskomstlignende vilkår.

- Jeg vil opfordre Folketingets formand - som jeg håber også hedder Mogens Lykketoft efter valget - til at sørge for, at Folketinget tilslutter sig statens SKI-aftale. Det vil betyde, at vi ikke flyver med virksomheder, som ikke har ordentlige løn- og arbejdsvilkår, siger Pia Olsen Dyhr til Avisen.dk

Er det ikke Folketingets opgave at flyve billigst muligt for skatteydernes penge?

- Jeg foreslår ikke, at vi skal flyve på businessclass eller første klasse. Jeg synes, vi skal flyve billigt, men vi skal også flyve på ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er muligt. Selv Norwegian har jo tegnet overenskomst nu, siger Pia Olsen Dyhr.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.