Forældre til lærere: Drop jeres brok

Danske folkeskolelærere kommer med alt for mange dommedagsprofetier efter reformen, mener forældreorganisation.
- Jeg frygter jo, at de der dommedagsprofetier - det er et stærkt ord at bruge – men så negative forudsigelser, de går hen og bliver sande, siger Mette With Hagensen.
- Jeg frygter jo, at de der dommedagsprofetier - det er et stærkt ord at bruge – men så negative forudsigelser, de går hen og bliver sande, siger Mette With Hagensen. Foto: Asger Ladefoged/arkiv/Scanpix

Hvis lærere gang på gang bliver ved med at forudsige folkeskolens nedtur bliver den bare til virkelighed.

Det mener formanden for forældreorganisationen Skole og Forældre, Mette With Hagensen, der i et interview med Politiken derfor vil gøre op mod lærernes brok.

- Lærerne siger: 'Politikerne ødelægger skolen'. Jeg siger: 'Nej, skolereformen er ikke en ødelæggelse, det er en ændring'. Der er et politisk flertal bag reformen, og sådan er det. Det skal lærerne og alle vi andre acceptere, siger hun i interviewet.

En selvopfyldende profeti

Det er måden lærerne taler om reformen, der kan påvirke forældrene negativt.

- Jeg frygter jo, at de der dommedagsprofetier - det er et stærkt ord at bruge – men så negative forudsigelser, de går hen og bliver sande. At forældre så flygter fra folkeskolen. Jeg er bange for, at det billede vi får skabt af en folkeskole i forfald, bliver en selvopfyldende profeti, siger Mette With Hagensen.

Mens formanden for Danske Skolelever også efterlyser en mere konstruktiv debat om reformen, mener Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, at han ikke forventer, at lærerne skal tale pænt om reformen, hvis ikke de kan set et ”positivt perspektiv”.

- Vi kan ikke bare som professionelle sige, at nu taler vi bare positivt. Når vi står over for eleverne, skal vi gøre alt, hvad vi kan. Men vi skal sørme også have lov til at sige, at det her hænger ikke sammen. Der er lidt en tendens til at i stedet for, at politikerne forholder sig til skolens vilkår, så er svaret, at nu skal vi bare tale skolen op, siger lærer-formanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.