Disse kommuner giver gratis bøger til udsatte familier

Højtlæsning hjælper børn til at klare sig bedre i skolen. Bibliotekarer uddeler gratis bogpakker.
Familier i udsatte boligområder får udleveret gratis bogpakker. Det skal styrke børnene fagligt og socialt. Billedet er fra vuggestuen Carl Nielsen på Østerbro i København. Børnene er ikke med i projektet.
Familier i udsatte boligområder får udleveret gratis bogpakker. Det skal styrke børnene fagligt og socialt. Billedet er fra vuggestuen Carl Nielsen på Østerbro i København. Børnene er ikke med i projektet. Foto: Hove Olesen Peter/Polfoto

Børn, der vokser op med højtlæsning, klarer sig bedre i skolen. Derfor forsøger 20 kommuner at motivere udsatte familier til at læse højt for deres børn.

* Projekt Bogstart omfatter 20 kommuner. Esbjerg, Fredensborg, Fredericia, Hedehusene, Helsingør, Holbæk, Horsens, Kolding, København, Køge, Odense, Randers, Roskilde, Slagelse, Svendborg, Sønderborg, Vejle, Aabenraa, Aalborg og Aarhus.

* Bibliotekarer i de 20 kommuner skal i alt uddele 25.000 bogpakker til familier i udsatte boligområder. Foreløbig har de uddelt 15.000.

* Familierne får den første pakke, når barnet et seks måneder, og den anden, når barnet fylder et år. Den tredje pakke skal forældrene selv hente på biblioteket, når barnet er 18 måneder.

* En evaluering viser, at forældrene modtager tilbuddet positivt. Tidligere har en undersøgelse vist, at 58 procent af forældrene selv oplever, at Bogstart har ændret deres læsevaner i en positiv retning.

* Projektet er betalt af satspuljen, som fordeles af Folketingets partier undtagen Enhedslisten til sårbare og udsatte grupper.

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.