Fagboss: Islamkritiker kan koste politi-ægteskaber

Islamkritiker Geert Wilders, der for nylig var mål for et terrorangreb, skal deltage i Folkemødet på Bornholm. Det får formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt til at frygte flere skilsmisser blandt politifolk, der allerede er hårdt spændt for med overarbejde.
I 2013 kunne politiet tage det stille og roligt under Folkemøde på Bornholm. Sådan er det ikke efter terrorangrebet i København. I år vil antallet af betjente være mangedoblet, vurderer politibetjentenes talsmand.
I 2013 kunne politiet tage det stille og roligt under Folkemøde på Bornholm. Sådan er det ikke efter terrorangrebet i København. I år vil antallet af betjente være mangedoblet, vurderer politibetjentenes talsmand. Foto: Nils Meilvang/Arkiv/Scanpix

Opslidende skilsmisser og delebørn.

Det er, hvad formanden for Politiforbundet forudser efter Folkemødet på Bornholm.

Landets politibetjente er nemlig allerede dødtrætte efter måneders overarbejde, og nu kan de se frem til flere, fordi islamkritiker Geert Wilders fra Holland er inviteret til Folkemødet af Trykkefrihedsselskabet.

- Jeg frygter, at vi kommer til at se flere skilsmisser. Det, at man aldrig ser sin familie, er uholdbart. Betjentene må jo igen og igen melde afbud til fødselsdage og ferier, siger Claus Oxfeldt, der taler på vegne af cirka 10.500 arbejdende betjente.

Geert Wilders lander på Bornholm midt i juni. Han var for nylig målet for et terrorangreb i staten Texas i USA.

Dengang formåede efterretningstjenester og politi at forhindre terrorangrebet. To terrorister blev dræbt.

- Det forhøjede beredskab efter terrorangrebet i København bliver opretholdt indtil den 1. september. Det betyder, at betjentene ikke kan afspadsere. Det kan ende galt på det personlige plan, advarer formand Claus Oxfeldt.

Knap 400.000 overarbejdstimer

Ifølge et svar til Folketinget, slæber dansk politi lige nu rundt på en pukkel med 370.793 overarbejdstimer.

Et tal, der på lidt over en måned - i tiden efter terrorangrebet - voksede med mere end 120.000 timer svarende til en stigning på næsten 50 procent.

Og alt tyder på, at overarbejdstimerne, vil blive endnu flere efter Folkemødet, lyder det fra Politiforbundet.

- Det er et stort koncept. Det bliver gange 10 eller gange 20, hvis du sammenligner med sidste år, tror jeg. Der er mange politikere, der skal passes på, lyder det fra Claus Oxfeldt.

Han er glad for, at der bliver et ekstra hold aspiranter på Politiskolen, men det hjælper ikke noget her og nu.

- Man er ved at indse, at enderne ikke hænger sammen, men det tager tid at uddanne politibetjente, siger politiformanden.

"En ny virkelighed"

Ifølge Claus Oxfeldt skal landets politikere vænne sig til, at terrortruslen mod Danmark er større end hidtil antaget.

- Det er en ny virkelighed. Det er med til at understrege, at vi er for få. Vi har ikke en gruppe skjulte medlemmer, vi kan hive op ad hatten, siger formanden for Politiforbundet.

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Rigspolitiet, der har travlt med at svare på spørgsmål efter onsdagens evaluering af PET's og politiets indsats under terrorangrebet i København den 14. og 15 februar.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.