Daniel Carlsens Folkemøde-debat: Vi vil også blive forfulgt

Geert Wilders og Gyldent Daggry er nu blevet godkendt til arrangementer på Folkemødet på Bornholm i juni.
Partileder i Danskernes Parti, Daniel Carlsen, fortæller at partiet går ind for at hjemsende alle flygtninge og indvandrere.
Partileder i Danskernes Parti, Daniel Carlsen, fortæller at partiet går ind for at hjemsende alle flygtninge og indvandrere. Foto: Johan Gadegaard /Scanpix

Årets folkemøde i Allinge på Bornholm er allerede blevet centrum for et politisk stormvejr, før det første debatmøde er startet. Flere markante personligheder fra den yderste højrefløj i Europa er nemlig blevet inviteret, og Danskernes Parti fik mandag arrangementet godkendt Folkemødets Sekretariat.

Danskernes Parti har blandt andet inviteret Georgios Epitideios fra det ultranationalistiske græske parti Gyldent Daggry. Adskillige af hans partifæller står lige nu anklaget for blandt andet meddelagtighed i mord, og partiets sympatisører er berygtede for voldelige overfald på udlændinge.

Ifølge formand for Danskernes Parti Daniel Carlsen er der tale om en politisk forfølgelse af Gyldent Daggry. Epitideios er derfor inviteret til blandt andet at diskutere forfølgelse af nationalistiske partier i Europa sammen med en italiensk og en fransk nationalist fra den yderste højrefløj.

- De oprindelige folkeslag i Europa er ved at blive skiftet ud. Det ønsker vi at standse. Europæerne får for få børn, og der er en masse-indvandring fra ikke-vestlige lande. Vi går ind for, at hvert folk skal have ret til sit eget land, siger Daniel Carlsen til Avisen.dk.

Han har tidligere gjort sig bemærket i medierne, da han som 18-årig i 2008 stod frem som nationalsocialist og blandt andet afviste, at Holocaust skulle have fundet sted. Daniel Carlsen har siden forladt det nazistiske DNSB og stiftet Danskernes Parti.

Forventer politisk forfølgelse

12 af Gyldent Daggrys 17 medlemmer af det græske parlament inklusiv partiets leder, Nikolaos Michaloliakos, er anklaget for adskillige kriminelle forhold. Retssagerne er blevet forsinkede på grund af voldelige overfald på vidner.

Ifølge Daniel Carlsen er Gyldent Daggry ofre for politisk forfølgelse og magtmisbrug.

- Det er helt åbenlyst en politisk skueproces. Man har beordret fængslingerne af medlemmer af Gyldent Daggry for at stoppe vælgertilstrømningen, siger han.

- Der er også to medlemmer af Gyldent Daggry, der er blevet myrdet på åben gade. Det hører man sjovt nok ikke så meget om i medierne, siger Daniel Carlsen.

I mange europæiske lande bliver nationalister forfulgt, når de opnår at blive valgt ind, mener partilederen.

- Vi forventer at opleve samme behandling lige så snart vi kommer i Folketinget og begynder at blive en trussel mod de eksisterende partiers vælgertilslutning. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Det viser al erfaring fra Europa.

Danskerne mister magten

Partilederen forklarer, at Danskernes Parti ønsker et Danmark, der er etnisk og kulturelt homogent. Det betyder, at partiet går ind for et omfattende hjemsendelsesprogram:

- Målet er at afvikle det multietniske samfund, siger Daniel Carlsen.

Har danskerne ikke ret til deres land lige nu?

- Måske på en abstrakt måde. Men problemet er jo, at der er ved at ske en befolkningsudskiftning, og derfor synes jeg ikke, man kan sige, at vi har ret til vores eget land.

Ifølge Daniel Carlsen er udviklingen i antallet af borgere med en ikke-vestlig baggrund en trussel mod danskerne og den danske kultur.

- Når befolkningen ændrer sig, så gør demokratiet det også. Derfor vil vi med tiden komme til at opleve, at der ikke længere sidder danskere på magten, mener han.

Haarder: Misbrug af folkemødet

Danskernes Parti har tilmeldt sig Folkemødet med i alt tre arrangementer. Udover paneldebatten med de kontroversielle europæiske politikere vil de også holde to arrangementer på dansk, hvor de blandt andet fremlægger deres udlændingepolitik.

Bertel Haarder (V) som oprindeligt tog initiativ til Folkemødet har til Ekstra Bladet sagt, at Danskernes Parti og Trykkefrihedsselskabet misbruger Folkemødet til at få opmærksomhed ved at invitere ”galninge” som Gyldent Daggry og den hollandske Geert Wilders.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.