Bornholm: Vi kommer ikke til at mangle politi

Nyheden om at den den græske ultranationalist Georgios Epitideios kommer til Folkemødet på Bornholm, får ikke klippeøens politidirektør til at ryste i bukserne.
Om der er grænser for, hvor meget politi Folkemødet kan rumme, vil Bornholms politidirektør ikke svare på. Men han forsikrer, at der vil være nok politi til stede under Folkemødet på Bornholm.
Om der er grænser for, hvor meget politi Folkemødet kan rumme, vil Bornholms politidirektør ikke svare på. Men han forsikrer, at der vil være nok politi til stede under Folkemødet på Bornholm. Foto:Nils Meilvang/Scanpix/Arkiv

Folkemødet på Bornholm får - udover den hollandske islamkritiker Geert Wilders -nu også besøg af en ultranationalist fra det græske parti Gyldent Daggry, der af modstandere ofte bliver kaldt for 'nynazistisk'.

Men de to kontroversielle politikere skaber ikke panik hos den bornholmske politidirektør:

- Vi har i forvejen lagt ind i vores planlægning, at vi får besøg af folk, der kan udgøre en trussel eller være et mål på en eller anden måde, siger Peter Møller Nielsen, der er politidirektør på Bornholm.

Han fortæller, at der i år vil være ekstra meget politi til stede til Folkemødet i forhold til de forgangne år. Men det skyldes hverken Wilders eller Epitideios.

Der er taget højde for stort set alt

- Vi har rustet op i forhold til de andre år. Det er i forvejen planlagt ud fra den trusselsvurdering, der ligger i Danmark blandt andet efter terrorhændelserne på krudttønden i København og på Charlie Hebdo i Paris, siger Peter Møller Nielsen

Politidirektøren fastslår, at der løbende bliver vurderet, hvad der sker på Folkemødet, men at der er taget højde for stort set alle situationer.

Er der grænser for, hvor meget politi, der kan være til Folkemødet på Bornholm?

- Det kan jeg ikke svare på. Men der vil være politi nok på Folkemødet, forsikrer politidirektør Peter Møller Nielsen.

Han vil ikke røbe, hvor mange politifolk, der vil være til stede til Folkemødet, der finder sted 11. til 14. juni i Allinge på Bornholm.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.