Politibetjents nødråb: Jeg er udkørt

Der er brug for flere politibetjente, lyder budskabet i et debatindlæg i Politiken.
- Efter hændelserne 14.-15. februar blev krisen forstærket i en grad, ingen kunne forudse, skriver politibetjenten, der hentyder til det, der er blevet betegnet som terrorangreb i København, der krævede adskillige overarbejdstimer for de danske betjente.
- Efter hændelserne 14.-15. februar blev krisen forstærket i en grad, ingen kunne forudse, skriver politibetjenten, der hentyder til det, der er blevet betegnet som terrorangreb i København, der krævede adskillige overarbejdstimer for de danske betjente. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/Arkiv

- Jeg burde være på toppen af min karriere med en masse engagement og passion for mit arbejde. Men jeg er udkørt. Og jeg er ikke den eneste. Politiet er en virksomhed i krise, og det bliver politikerne nødt til at indse, skriver politibetjenten, der nu har taget orlov.

Sådan lyder det i et debatindlæg fra en mand, der har været politibetjent gennem ni år.

I debatindlægget beretter han om, hvor krævende det er at arbejde med konstant underbemanding og overarbejde.

Han beskriver, hvordan hændelserne, der er blevet betegnet som terrorangreb, i København i februar har krævet så meget politimandskab, at den danske styrke nu har så meget afspadsering opsparet, at det svarer til 545 betjentes årsværk.

Og hvordan verdensbilledet de sidste fem år kræver flere betjente, når der reelt er kommet færre til.

Penge i stedet for fri

Den enorme mængde afspadsering kan de ifølge betjenten ikke holde fri fra, da rigspolitichefen har meldt ud, at det skulle udbetales i kroner til overarbejdende betjente.

- At udbetale overarbejdet får ikke problemet til at forsvinde. Det understreger tværtimod problemet – at vi har en ledelse, der ikke vil se problemet i øjnene, skriver debattøren.

- Vi politibetjente bliver ikke mindre nedslidt af at få en pose penge, fastslår han.

Hans budskab er, at der bliver nødt til at være flere betjente til at løfte opgaven.

Læs hele debatindlægget her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.