EL's bøn til fagbosser: Sig nej til dagpengeforslag

Det vil ødelægge mulighederne for reelle forbedringer, hvis fagforeningerne går med i en anbefaling af dagpengekommissionens forslag. Det mener Enhedslisten.
Skulle LO anbefale forslag fra dagpengekommisionen, vil det udelukke reelle forbedringer. Det mener beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen.
Skulle LO anbefale forslag fra dagpengekommisionen, vil det udelukke reelle forbedringer. Det mener beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen. Foto: Sophia Juliane Lydolph, Scanpix.

Fagforeningerne skal holde sig fra at indgå i anbefalinger fra dagpengekommissionens forslag. Det vil nemlig ifølge beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen, udelukke forhandlinger om reelle forbedringer.

- Hvis først fagforeningen lægger stemme i et dårligt forlig, så bliver det brugt som udgangspunkt for de politiske forhandlinger, siger Finn Sørensen.

Forkert ramme for kommissionen

Problemet er ifølge beskæftigelsesordføreren, at hele rammen for dagpengekommissionen er forkert. Forslagene må nemlig ikke koste flere penge.

- Det siger da sig selv, at man ikke kan få et bedre dagpengesystem for samme penge, siger Finn Sørensen.

Så anbefaler fagforeningen en af kommissionens forslag, vil de acceptere dens rammer.

Fagforenings-ja er blåstempling for S

Og ifølge beskæftigelsesordføreren vil en anbefaling fra fagforeningerne betyde et automatisk ja fra Socialdemokraterne.

- Argumentet plejer jo at være, at hvis fagforeningen kan acceptere forringelser, så kan Socialdemokraterne også, siger Finn Sørensen.

Ingen anbefaling giver åbent spil

Han opfordrer derfor LO til at holde sig fra at anbefale kommissionens løsninger.

- Hvis fagforeninger lader være med at medvirke i en anbefaling, så er der et mere åbent spil, siger Finn Sørensen.

I så fald håber han på, at Socialdemokraterne kan vælge andre partnere end Venstre.

- Så har vi jo også mulighed for en gang til at opfordre Socialdemokraterne til at være med i et alternativ flertal, for at lægge pres på regeringen, siger Finn Sørensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.