Efter frygtelige sager: Flere veteraner vil have hjælp

Flere veteraner henvender sig for at få professionel hjælp, melder veterancenter
De sidste to måneder har flere ex-soldater bedt om hjælp.
De sidste to måneder har flere ex-soldater bedt om hjælp. Foto:Morten Stricker/Scanpix/Arkiv

Et stigende antal krigsveteraner og deres pårørende har de seneste to måneder henvendt sig til soldaternes fagforening HKKF og til forsvaret for at få hjælp til at komme ud af deres problemer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det fortæller bl.a. Joan Nielsen, leder af job- og uddannelsesrådgiverne på Veterancentret under forsvaret, der har fået flere opkald fra urolige veteraner og pårørende på centrets døgntelefon de seneste uger.

Det sker efter de mediebeskrevne sager om selvmord blandt krigsveteraner og sagen om Lars Kragh, der nu er sigtet for at have dræbt sine forældre.

- Vi har haft flere rådgivende samtaler afledt af den seneste tids hændelser. Omgivelserne er blevet mere opmærksomme, og det oplever vi som positivt, siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Det samme siger Lisbeth Brixen Nielsen, der arbejder for Hærens Konstabel og Korporalforenings (HKKF) livline.

- Det er svært at skulle se noget positivt i de tragiske hændelser, vi har set på det seneste. Men ja, det er rigtigt, at vi det sidste par uger har fået flere henvendelser fra folk, på grund af det der er sket. De er urolige og oplever usikkerhed og bekymring, forklarer hun.

Også a-kasser og foreninger er ifølge HKKF og forsvaret begyndt at henvende sig med sager om krigsveteraner.

Også hos Veteranalliancen, der er en frivillig organisation for krigsveteraner, oplever man et stigende antal henvendelser. Det siger organisationens talsmand, Claus Stenberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.