"Du skriver, jeg er et svin": Karina besøger sin mor

- Du er en mor, der burde passe sine børn, råber Karina Pedersen til sin mor. Hun har sammen med en avis besøgt sit barndomshjem - og ghetto - i Fredericia.
Karina Pedersen tager nu til genmæle og forsvarer sin historie.
Karina Pedersen tager nu til genmæle og forsvarer sin historie. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Først kom Lisbeth Zornigs beskyldninger om ubetalt gæld, så kom Metroxpress' afsløring af en velfungerende folkeskoleklasse og beskyldninger om, at Karina Pedersen var fuld af løgn.

Nu svarer Karina Pedersen i dagens udgave af BT igen, når hun besøger sin mor i Korskærparken. 

Under sit besøg forklarer den omstridte forfatter ifølge BT, at hendes bog primært handler om familien - moren, hendes søskende og så den "ghetto," hun boede i, nemlig Korskærparken.

- Og det, jeg beskriver, er, som jeg oplevede det, siger Karina Pedersen ifølge BT.

Hun fortæller desuden BT, at hun ikke beskriver sine tidligere klassekamerater et eneste sted i bogen "Helt ude i hampen", og desuden kom mange af børnene fra klassen, som Metroxpress talte med, fra velfungerende middelklassefamilier. 

Og noget kunne tyde på, at i hvert fald forholdet til moderen i bogen ikke rammer helt ved siden af. BT beskriver følgende skænderi mellem moderen og Karina Pedersen i opgangen.

- Du er en mor, der burde passe sine børn, råber Karina Pedersen ifølge BT.

Moderen modreplik lyder derefter ifølge BT, at datteren skriver, at moderen er et svin.

- Det er du sgu da også. Mor, du lå i din seng, og vi var på børnehjem i flere omgange. Du har ikke passet os, bider Karina Pedersen derefter igen ifølge BT.

Karina Pedersen holder ifølge BT også fast i, at hendes tre brødre er kriminelle misbrugere, der nasser på systemet, og ikke, som det ellers beskrives i Metroxpress, velfungerende samfundsborgere med fast arbejde. Det bekræfter moderen delvist, da hun til BT siger, at han har stjålet en bil.

Bakkes op af Gyldendal

Ugen har været turbulent for Karina Pedersen og forlaget Gyldendal, som har udgivet "Helt ude i hampen."Først var der forlydender om, at bogen skulle trækkes tilbage. og at Karina Pedersen skulle aflevere en redegørelse til Gyldendal.

Men forlaget har efterfølgende ved flere lejligheder bakket hende op. Gyldendals litterære direktør Johannes Riis var tirsdag aften i 'Deadline' på DR 2 og sagde ifølge dr.dk, at han ikke ser nogen grund til at trække bogen tilbage.

Han kalder værket en 'erindringsbog' og fastslår, at forlaget er tilfreds med de samtaler, man har haft med Karina Pedersen, siden sagen eksploderede.

- Jeg synes, at den her bog bestemt siger noget om det danske samfund i disse år, sagde Johannes Riis blandt andet på tv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.