Joachim B. forsvarer Karina: Hun rejser stadig vigtig diskussion

Det er beklageligt, hvis Karina Pedersen har skrevet og talt usandt, men diskussionen om sandheden må ikke skygge for debatten om et fejlslagent soscialt system. Sådan lyder det fra Joachim B. Olsen.
- Det ville da være ærgerligt, hvis man på baggrund af den kritik, der bliver rejst af Karina Pedersen siger, at intet af det, hun siger, kan bruges til noget som helst, siger Joachim B. Olsen.
- Det ville da være ærgerligt, hvis man på baggrund af den kritik, der bliver rejst af Karina Pedersen siger, at intet af det, hun siger, kan bruges til noget som helst, siger Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix

Den liberale politiker Joachim B. Olsen (LA) opfordrede i slutningen af august sine følgere på facebook til at læse et interview fra mediet Zetland med forfatter og debattør Karina Pedersen.

I interviewet fortæller hun om sin hårde opvækst i et socialt belastet område i Fredericia og hævder blandt andet, at det sociale system skaber sociale problemer. Hun mener, at mange fattige udnytter velfærdssystemet. 

Hendes holdninger fik Joachim B. Olsen til at skrive, at interviewet gav "stof til eftertanke".

Nu er det så kommet frem, at venner og familie til Karina Pedersen på ingen måder deler den samme opfattelse som hende af, hvor slemt det stod til i det miljø, hun voksede op i.

Men det får ikke Joachim B. Olsen til at ændre sit syn på, at den liberale debattør sætter fokus på nogle relevante problemstillinger.

- Hvis der er nogle faktuelle ting, der er forkert, må man kritisere det. Men på den anden side, er de ting, hun skriver, en ret hård kritik af hendes egen familie, så det kan vel ikke overraske, at de har en anden udlægning, siger han til Avisen.dk. 

Ikke vigtigt, hvem der taler sandt 

Det var blandt andet Karina Pedersens mor og bror, der i går for første gang stod frem i et længere interview med Jyllands-Posten, hvor de blandt andet afviste datteren og søsterens beskyldninger om, at de udnytter systemet.

Men ifølge Joachim B. Olsen er det en skam, hvis diskussionen om, hvem der taler sandt, slører debatten om socialpolitikken i Danmark. 

- Kernen i diskussionen er vel, om vores socialsystem bidrager til, at folk kommer på arbejdsmarkedet eller fastholder nogle i overførselssystemet, fastslår han. 

"Der findes sociale snyltere"

Karina Pedersen anklager i en nyudkommet bog "Helt ude i hampen - mails fra underklassen" den underklasse, som hun selv mener at være vokset op i, for at have en skidt moral. 

Joachim B. Olsen har ikke læst hendes bog, men han fastholder, at man bør tage hendes beskrivelser af det såkaldte Underdanmark seriøst.

Ellers kan en en vigtig diskussion gå tabt, pointerer han. 

- Det ville da være ærgerligt, hvis man på baggrund af den kritik, der bliver rejst af Karina Pedersen siger, at intet af det, hun siger, kan bruges til noget som helst, siger han og fortsætter:

- Og det ville jo være en fejl at udlede, at den underklasse, hun beskriver, hvor man gør karriere i overførselsystemet, ikke findes.

Joachim B. Olsen henviser desuden til, at også en anden forfatter og debattør - Lisbeth Zornig - har beskrevet lignende forhold, hvor børn i nogle familier kommer i sidste række og prioriteres efter hunden, smøgerne og bajerne.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.