DR-program om underklasse-Karina sat på standby

Efter at det i fredags kom frem i Metroxpress, at adskillige af Karina Pedersens klassekammerater ikke kan genkende det billede af Fredericia, som hun tegner, har DR valgt at sætte et dokumentarprogram om hende på standby.
Abdel Aziz tonede ikke frem på skærmen på DR 2 i fredags, da det seneste nye i sagen om Karina Pedersen skulle med i programmet.
Abdel Aziz tonede ikke frem på skærmen på DR 2 i fredags, da det seneste nye i sagen om Karina Pedersen skulle med i programmet. Foto: Jens Nørgaard/Scanpix/arkiv

I fredags skulle programmet på DR "Adgang med Abdel - Karina Pedersen" have sat punktum for en uge, der i den grad har stået i Karina Pedersens og debatten om den danske underklasses tegn. 

Men afsløringer i fredagens Metroxpress hev tæppet væk under programmet. Karina Pedersen kontaktede nemlig derefter Danmarks Radio og krævede genmæle i Abdel Aziz' program. Men da var det for sent, og i stedet for at bringe "Adgang med Abdel" fredag valgte DR at sætte programmet på standby. Det skriver dr.dk.

- Grunden til at vi udsætter programmet er, at der kom nogle nye oplysninger frem i blandt andet Metroxpress. Vi blev så kontaktet af Karina Pedersen, der gerne vil kommentere og modbevise beskyldningerne fremført mod hende. Det kunne vi ikke nå at få med i programmet fredag, så derfor udskød vi udsendelsen, siger redaktør på ’Adgang med Abdel’, Dorthe Gad til dr.dk.

Bistandsklienterne eksisterede slet ikke

Metroxpress bragte i fredags en historie, hvor op mod 25 borgere i Fredericia og Korskærparken, som Karina Pedersens bog omhandler, modsiger hendes historie. Det bliver blandt andet afsløret, hvordan den folkeskoleklasse af bistandsklienter og misbrugere, som Karina Pedersen beskriver, i dag arbejder som blandt andet grafisk designer, bygningskonstruktør og maskinchef. Metroxpress afslørede også, at Karina Pedersens bundkriminelle og fordrukne brødre i virkeligheden er tv-fotograf og opsøgende socialpædagog.

Dorthe Gad meddeler, at programmet vil handle om Karina Pedersens politiske budskab og ikke hendes bog, hvorved det ikke er problematisk at dele af bogen muligvis ikke er sand. 

Det er endnu ikke klart, hvornår programmet vil blive sendt med Karina Pedersens modsvar.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.