Diana: Mandlige pædagoger må ikke hjælpe mine børn på wc

Hvis mandlige pædagoger må skifte og putte børnene, tager jeg mine børn ud af børnehaven, fortæller en mor i en interview, der har vakt stor debat.
Diana har valgt en børnehave, hvor der er særregler for de mandlige pædagoger. De må blandt andet ikke skifte børnene eller hjælpe dem på wc. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre.
Diana har valgt en børnehave, hvor der er særregler for de mandlige pædagoger. De må blandt andet ikke skifte børnene eller hjælpe dem på wc. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix / Modelfoto

Mine børn skal ikke puttes, hjælpes på toilettet eller have skiftet ble af en mandlig pædagog.

Sådan siger Diana til Radio24Syv i et interview, der har fået mange lyttere op af stolen.

Diana har bevidst valgt en børnehave, som har særregler for mandlige pædagoger. Mænd skal være fysisk tilbageholdende over for børnene og må for eksempel ikke skifte ble eller putte børnene.

- Jeg overlader min skat til folk, jeg ikke kender. Og jeg vil tusind gange hellere sige undskyld til enhver mandlig ansat, for at have... Ikke fordi jeg mistænker dem, men for at have været for overbeskyttende, end jeg en dag vil sige undskyld til mine børn, siger Diana blandt andet i interviewet med Radio24Syv.

Vil tage børnene ud, hvis reglerne ændres

Hun understreger, at det ikke er fordi hun tror, at alle mænd er pædofile - faktisk betyder det meget for hende, at der er mandlige pædagoger ansat i børnehaven, men hun vil bare beskytte sine børn. De er meget udsatte, hvis en mandlig pædagog er alene med dem på et toilet, mener hun.

Det er heller ikke fordi hun ikke stoler på børnehavens mandlige pædagoger, siger hun.

- Jeg har kæmpestor tillid til de ansatte i børnehaven, ellers ville jeg slet ikke sende mine børn derover, siger Diana, som for at beskytte sine børn også holdt dem hjemme, indtil de lærte at tale.

For Diana er reglerne om, at mænd skal holde afstand til børnene, så vigtige, at hun ville tage sine børn ud af børnehaven, hvis reglerne blev ændret.

"Hystade"

Interviewet har fået mange kommentarer på Radio24Syv's Facebook-side.

De fleste er både provokerede og forargede over Dianas holdning til mandlige pædagoger.

- Der er intet hverken beskyttende eller overbeskyttende i, at opdrage sit barn til at frygte halvdelen af verdens befolkning! Jeg har da aldrig hørt noget så irrationelt, som at inkriminere samtlige mandlige ansatte i børneinstitutioner og slippe afsted med det, skriver pernille blandt andet.

Flere undrer sig over, at det er tilladt at diskriminere de mandlige pædagoger på den måde udelukkende på grund af deres køn.

- Ligestilling handler ikke kun om kvinder i ledende stillinger, men også mænd i "kvindefag" og mandlige pædagoger er ligeså dygtige til deres fag som kvinder, skriver Kristina for eksempel.

- Mage til hystade... men den børnehave - den er forhåbentlig ikke offentlig?! For sådan en gang dæmonisering og hysteri skal mine skattepenge eddermamme ikke gå til!! skriver Morten.

Pædagog: Ville aldrig arbejde sådan et sted

Andre gør opmærksom på, at Diana selv skader sine børn ved at lære dem, at halvdelen af befolkningen er "farlige".

- "Man er naturligt overbeskyttende, når man har børn." Nej, kære Diana. Man er naturligt beskyttende, når man har børn. Overbeskyttende er, når man, som du, ikke kan finde ud af at sætte grænser. Taberen i det her er ikke den mandlige pædagog. Han slipper for lortebleer. Taberen er dine børn. Taberen er dig, skriver Mads.

Steinbjørn, som selv er pædagog, tager også afstand.

- Som mandlig pædagog kan jeg kun bakke op om de regler, for det er naturligvis helt vildt svært at styre mig når jeg er på toilettet med et barn..... *suk*.. for helvede verden. Hvad sker der med dig? Ironi muligvis anvendt, skriver han, og fortsætter:

- Jeg er selv pædagog og jeg ville ALDRIG nogensinde arbejde et sted hvor der var lignende særregler for mænd.

Camilla ville, modsat Diana, fravælge at sende sine børn i børnehaver med den slags regler.

- Jeg ville aldrig have mine børn i en institution hvor der var forskel på hvad kønnene måtte gøre med børnene... Hvad er det lige for et signal at sende til de små børn...??? Der er dælme gået noget helt galt i hovedet på "voksne" mennesker, der ikke ved dette vil påvirke deres børns opfattelse af verden! Hvad skal drengebørnene tænke om sig selv og deres køn!? skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.