DF'ers julebillede udløste vildt had på Facebook

Marie Kraup lagt for had for foto af juelpyntet hoveddør.
Marie Krarup kom i julehumør. Men det var der mange på Facebook, som ikke gjorde.
Marie Krarup kom i julehumør. Men det var der mange på Facebook, som ikke gjorde. Foto: SCANPIX arkiv

Marie Kraup fra Dansk Folkeparti havde næppe forestillet sig den respons, hun ville få, da hun på Facebook forleden lagde et foto op af sin julepyntede hoveddør.

Den rust-røde dør med den grønne grankrans afstedkom en lavine af hadske kommentarer fra brugere, der tilsyneladende fik associationer til nazi-tiden af at se billedet.

En bruger lagde eksempelvis fotoet, der er vist nedenunder, op i kommentartråden ledsaget af ordene 'Til julebal i DF-land'

En anden lagde et foto op af en æske glasjulekugler prydet med nazitegn, mens andre med ord ytrede deres utilfredshed.

Marie Krarup har ikke slettet sin jule-update, men hun har slettet mange af de hadske kommentarer i tråden, der lige nu indeholder mange sympatierklæringer  - fra bl.a. den konservative Rasmus Jarlov, som skriver denne kommentar:

Selv beskriver Marie Krarup sin oplevelse med jule-updaten som en "bølge af modbydelige kommentarer", der skyller ind over hendes ind over hendes Facebookside.

"Det påstås, at jeg er fyldt med had og alt muligt grimt. Øh, hvor er det had, som de påstår kommer fra mig? Jeg kan ikke lige se det. Men jeg kan se en masse modbydelige kommentarer fra andre om, at jeg er et svin osv. Jeg sletter dem, så snart jeg ser dem. For jeg synes, det er for modbydeligt. Jeg forsøger at blokere de ubehagelige debattører, så hurtigt jeg kan, "skriver hun på Facebook.

Sidste år valgte Marie Krarups partifælle Søren Espersen valgte at slette sin Facebook-profil, fordi han fandt tonen på det sociale medie ubehagelig, og fordi han fik trusler.

Marie Krarup er dog stadig at finde på Facebook, og for kort tid siden lagde hun dette nye julebillede op som en kommentar til sagen:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.