Derfor skal du løbe, når andre sover

Kniber det med at finde tid til at løbe, bør du overveje at lægge din træning i de tidlige morgentimer. Læs hvilke fordele det giver dig.
Hvorfor sove, når man kan løbe?
Hvorfor sove, når man kan løbe? Foto: Colourbox/free

Det kan på mange virke helt uoverkommeligt at skulle løbe i nattens mulm og mørke, mens resten af familien sover. Men for mange er de tidlige morgentimer den eneste tid på dagen, hvor hverdagstravlheden giver plads til at få luftet løbeskoene.

Her får du et par af løbeeksperternes bedste tips til, hvordan du overkommer din egen træthed og finder motivationen til at komme afsted.

1) Forbered dig, inden du går i seng

Nogle løbeeksperter foreslår, at du sover med løbetøjet på, så du er klar til ligefrem at løbe ude af sengen. Du kan dog også nøjes med at lægge tøjet klar ved siden af sengen, så du hurtigt kan få det på.

2) Sæt vækkeuret et stykke væk fra sengen

Det er en god idé at have vækkeuret stående, så du ikke kan nå det fra sengen. På den måde er du tvunget til at rejse dig for at slukke alarmen, og snooze-knappen spolerer ikke dine løbeplaner.

3) Drik kaffe

Start kaffemaskinen, når du står op, så du får noget koffein fra favoritmokkaen indenbords, inden du løber. Koffeinen kickstarter dit system og giver dig noget energi at løbe på.

4) Spis en halv banan

Du kan ikke klare dig på kaffen alene, så overvej at spise en halv banan eller drikke lidt juice inden løbeturen. Men det skal være et let måltid, og du bør vente med at løbe 15-20 minutter, efter du har spist.

5) Start blødt ud

Vær god ved dig selv og din krop og start med at gå i fem minutter, og inden du skruer helt op for tempoet, kan du måske fortsætte med at lunte lidt i 5-10 minutter, når de første fem minutter er gået. Erkend, at du løber lidt langsommere om morgenen og nyd solopgangen.

Motion fra morgenstunden er dog ikke for alle, vurderer den tidligere eliteløber og projektleder ved Danmarks Atletikforbund, Thomas Nolan Hansen.

- Det vil nok afhænge meget af, hvilken type du er, om du f.eks. er A- eller B-menneske. Selv har jeg aldrig været begejstret for det, og mange vil nok have svært ved at præstere optimalt så tidligt. Til gengæld er der nogle klare fordele ved en tidlig tur. Du har byen for dig selv, og du er sikker på at starte dagen på en god måde, siger den tidligere eliteløber og projektleder ved Danmarks Atletikforbund.

Kilder: Vorespuls.dk, Runner's World, About Health

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.