Danskerne til chefer: Så hjælp os dog af med stress

Arbejdsgiverne skal være bedre til at tackle stressramte medarbejdere og hjælpe dem tilbage på jobbet, mener en stor del af danskerne.
Mange danskere rammes af stress, og arbejdsgiverne må tage et større ansvar mener 43 procent i en ny Megafon-måling  for TV2.
Mange danskere rammes af stress, og arbejdsgiverne må tage et større ansvar mener 43 procent i en ny Megafon-måling for TV2. Scanpix, arkiv

Flere end hver tredje dansker peger på, at arbejdspres i forbindelse med jobbet er med til at fremkalde stress, ligesom mistrivsel på jobbet, ifølge danskerne, også er en en væsentlig faktor.

Det viser en undersøgelse Megafon har lavet for TV2.

Danskerne mener samtidig, at arbejdsgiverne skal være bedre til at tage ansvar ved blandt andet at afholde stress-samtaler og hjælpe stressramte tilbage på jobbet. 43 procent peger på, at det er vigtigt. LO bakker op og næstformand Lizette Risgaard siger, at det først er der der kan rykkes ved det psykiske arbejdsmiljø.

Men arbejdsgiverne siger nej til, at det hovedsageligt skal være deres ansvar at hjælpe danskerne af med stress-byrden.

- Vi anerkender, at der de seneste år på arbejdsmarkedet har været flere forandringer, end man i nogle brancher er vant til. Men rigtig mange af problemerne er altså nogle, medarbejderne tager med hjemmefra eller som kommer udefra, så det her er et samfundsproblem. Det har arbejdspladserne ikke ansvaret for at løse alene, siger Karoline Klaksvig, der er er arbejdsmiljøchef i DA, til TV2.

Ser man på, hvad det er, der fremkalder stress hos danskerne, topper ‘egne forventninger’ (40 procent) og ‘arbejdspres på jobbet’ (35 procent) listen. ‘Mange aftaler og pligter’ ligger også højt med 32 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.