Den dag de fremmede forsvandt

Corydon om rådighedsregler: Ingen planer om at stramme

Regeringen har ingen planer om at stramme reglerne for ledige, der siger nej til job. I hvert fald ikke før dagpengekommissionen er kommet med sin rapport.
Regeringen har allerede strammet reglerne fra ledige, der siger nej tak til job, skriver Bjarne Corydon.
Regeringen har allerede strammet reglerne fra ledige, der siger nej tak til job, skriver Bjarne Corydon. Simon Læssøe / Scanpix

Arbejdsløse, der takker nej til et job, skal straffes hårdere. Sådan har det lydt fra både rød og blå blok, efter DR har sat fokus på området med det omdiskuterede program 'Den dag de fremmede forsvandt'.

Men regeringen har ingen planer om at ændre de såkaldte 'rådighedsregler' lige med det første. Reglerne er nemlig allerede blevet strammet i beskæftigelsesreformen. Det siger finansminister, Bjarne Corydon (S), i et svar til Venstres Hans Andersen.

LÆS OGSÅ: Derfor får de arbejdsløse smæk nu: 'Regeringen er desperat'

Det er blevet lettere for jobcentrene og A-kasserne at følge med i, om den ledige reelt er til rådighed for arbejdsmarkedet, blandt andet igennem joblogs og rådighedsprøvende tilbud.

Derfor slår regeringen lige koldt vand i blodet, før man laver flere stramninger. Regeringen vil afvente erfaringerne fra beskæftigelsesreformen og dagpengekommissionens anbefalinger, før den tager stilling til, om der er behov for yderligere tiltag, skriver Bjarne Corydon.

I kølvandet på DR-programmet sagde blandt andre beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen, at han ikke har problemer med at indføre stramninger for de dagpengemodtagere, der ikke står til rådighed.

Beskæftigelsesministeren har dog også - i en artikel i Berlingske Tidende - sagt, at regeringen vil afvente dagpengekommissionens udmeldinger:

- Nu sidder der en kommission med kloge mennesker, og kan de komme frem til måder, hvorpå vi kan sikre, at færre siger nej til at job, så har jeg ikke problemer med det.

LÆS OGSÅ: Beskæftigelsesministeren: Ikke ét sekunds blødsødenhed

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.