Chefen gav Bianca smæk i numsen med porrer og piskeris

Bianca Anderssons chef gned sig op ad hendes underliv, stønnede hende i øret og klaskede hende i numsen, da hun var kokkeelev.
Bianca Anderssons chef kørte sit underliv op ad hende og klaskede hende i røven, når hun gik forbi.
Bianca Anderssons chef kørte sit underliv op ad hende og klaskede hende i røven, når hun gik forbi. Foto: Scanpix

Bianca Andersson på 20 år husker tilbage på en forfærdelig tid, da hun som 18-årig var kokkeelev på en restaurant i Roskilde. Hendes chef udsatte hende både for smæk i numsen og tjek af BH-farve, skriver Fagbladet 3F.

Den dengang 18-årige Bianca var kokkeelev på restaurant Store Børs i Roskilde, hvor hendes chef Nikolaj Iversen klaskede Bianca og fire andre kvindelige elever i numsen med hånden, piskeris eller de grøntsager, der lå nærmest.

Chefen ville tale om Biancas sexliv, og hvis hun ikke svarede på de grænseoverskridende spørgsmål, blev hun ignoreret resten af dagen.

Hev ud i blusen
Chefen kunne finde på at hive ud i blusen for at tjekke farven på Biancas bh. Hvis han skulle forbi hendes plads i køkkenet, kunne han finde på at gnide sit skridt op imod Biancas numse, mens han stønnede hende i øret.

"Jeg fik kvalme og blev fuldstændig paralyseret. Jeg følte mig psykisk voldtaget. Han var altid enten rigtig sur, eller også var han lummer og under bæltestedet. Jeg tænkte hele tiden over, hvordan jeg var, og hvordan jeg så ud, så jeg ikke lignede én, der lagde op til det," fortæller Bianca Andersson om tiden som kokkeelev.

Og det var svært for Bianca at sige fra over for chefen.

"I starten grinede jeg afværgende, når han gik i gang. Men jeg havde dårlig samvittighed over, at jeg fandt mig i det og ikke fortalte det til min kæreste og familie. Men jeg var jo bange for ham og ville gerne gøre min uddannelse færdig," siger Bianca Andersson.

Fik nok
En dag fik Bianca nok. Hun var alene med chefen i køkkenet, da han klappede hende i numsen. Hun kastede en kniv i skærebrættet og bad ham om at stoppe. Reaktionen kom ovenpå, at hun i flere uger dagligt var brudt grædende sammen, inden hun skulle på arbejde og møde chefen.

Efter episoden blev Bianca sygemeldt og søgte hjælp hos 3F, der tog sagen til Tvistighedsnævnet.

I dag er kokkeuddannelsen lagt på hylden, og Bianca arbejder som detailslagter med delikatesse som speciale. Hun har modtaget psykologhjælp for at behandle oplevelsen.

Kilde: Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.