Bo afslørede farlige sikkerhedsfejl: Nu er han fyret

Elektrikeren Bo Arleth lagde fotos på Facebook for at gøre opmærksom på den dårlige sikkerhed i metrobyggeriet. Kort efter blev han fyret - men metroselskabet afviser, at det skyldes billederne.
Et af de billeder, der dokumenterer den dårlige sikkerhed på metrobyggepladsen, og som er blevet delt flere hundrede gange på Facebook.
Et af de billeder, der dokumenterer den dårlige sikkerhed på metrobyggepladsen, og som er blevet delt flere hundrede gange på Facebook. Bo Arleth

Sikkerhedsvagter, der sover brandert ud på jobbet. Elektriske kabler i vand. Og vaklende stilladser, hvor trappetrinene pludselig stopper et par meter over jorden.

Det er nogle af de farlige situationer på metrobyggeriet i København, som elektrikeren Bo Arleth har dokumenteret på fotos, han har delt på Facebook. Inden havde han længe forsøgt at råbe sin arbejdsgiver op om, at den var helt gal med sikkerheden.

- De var overhovedet ikke lydhøre. Da jeg for eksempel gjorde opmærksom på, at det er farligt med elektriske sikringer så tæt på vand, sagde en af de ansvarlige, at hvis man ikke kan tåle lidt regn, må man rejse til Brasilien, siger Bo Arleth til Avisen.dk.

Læs også: Metro-chef anmeldt for rå vold: Ansat spiddet på søm

Fyret: Ikke arbejde nok

Da det ikke nyttede noget, lagde han i stedet de afslørende fotos op på Facebook, hvor de blev delt flere hundrede gange. Så fik han en fyreseddel med den officielle begrundelse, at der ikke var arbejde nok.

Radio24Syv har imidlertid talt med nogle af Bo Arleths tidligere kolleger, der anonymt fortæller, at fyringen skyldes, at Bo Arleth opførte sig illoyalt ved at offentliggøre billederne.

Metroselskabet afviser både over for Radio24Syv og arbejdsmiljøbladet Byggefagenes Samvirke, at fyringen har noget med billederne at gøre. Tværtimod vil selskabet gerne i dialog med Bo Arleth om sikkerhedsproblemerne, lyder det.

Begge medier har forsøgt at få en kommentar fra Helbo Hansen, der var Bo Arleths direkte arbejdsgiver, men det har ikke været muligt.

Selv undrer Bo Aleth sig dog over, at han skulle være fyret på grund af arbejdsmangel, når der samtidig er vikarer ansat.

Læs også: Ny alvorlig metro-ulykke: Portugiser faldt i dyb skakt

Tør ikke brokke sig

Til Avisen.dk fortæller Bo Arleth, at han arbejdede på flere forskellige byggepladser i metrobyggeriet gennem et år.

- Der var problemer med sikkerheden fra første dag. Jeg tænkte først, at det måtte være et tilfælde, men jeg fandt hurtigt ud af, at det bare var sådan, det var, siger han.

De mange fejl i sikkerheden gjorde, at han og kollegerne måtte være meget påpasselige, fortæller elektrikeren. Men de fleste andre turde ikke brokke sig:

- Det er svært for den enkelte at gøre noget. Folk er bange for at blive fyret. Det er nemmere at dukke hovedet, siger Bo Arleth.

Først da han flere gange forgæves havde påpeget sikkerhedsbristerne over for arbejdsgiveren flere gange, valgte han at lægge billeder af byggepladsernes sikkerhed offentligt ud på Facebook. Billederne er siden blev delt flere hundrede gange på det sociale medie.

Se billederne her.

- Jeg synes offentligheden skal se, hvor slemt det står til, siger Bo Arleth til Avisen.dk.

Kort efter fyringen har han allerede fået nyt job som elektriker ved en anden arbejdsgiver.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.