Tragisk fejl: Kogte sin kollega med seks ton tun i gigant-ovn

En fabriksarbejder mistede livet på en grusom og højest besynderlig måde.
Han er nok på toilettet, tænkte en ansat - og kogte ved en fejl sin kollega i gigantisk ovn med seks ton tun. Personen og fabrikken på billedet har ikke med sagen at gøre.
Han er nok på toilettet, tænkte en ansat - og kogte ved en fejl sin kollega i gigantisk ovn med seks ton tun. Personen og fabrikken på billedet har ikke med sagen at gøre. Scanpix / modelfoto

Den amerikanske fødevarevirksomhed Bumble Bee Foods er gået med til at betale en rekordstor bøde og erstatning på 40 millioner kroner for at have sløset med sikkerheden for de ansatte. Det skriver The Guardian.

Den tre år gamle episode, der har udløst erstatningen, er både makaber, tragisk og højest bizar.

En medarbejder, 62-årige Jose Melena, var gået ind i fabrikkens gigantiske ovn for at læsse en palle med dåsetun af. Hans kollega troede imidlertid, at Melena var gået på WC, og denne fejltagelse skulle vise sig at være fatal. Kollegaen tændte for trykkogeren, og kom uforvarende til at koge den 62-årige fabriksarbejder levende sammen med seks ton tun.

Den tragiske arbejdsulykke blev først opdaget et par timer efter, da ovnen var kølet af og tømt, og liget af den 62-årige ansatte blev fundet.

Fødevarefabrikken, der ligger i Californien og producerer konservespakket fisk til amerikanske supermarkeder, har imidlertid fået flere påbud for dårlig sikkerhed, blandt andet på grund af de ti meter lange ovne, som arbejdspladsen ikke havde opgraderet, så de ansatte ikke kunne blive fanget inde i dem.

Både chefen og den sikkerhedsansvarlige blev efterfølgende retsforfulgt, og nu har de indgået et forlig, der betyder, at de skal betale 40 millioner kroner. Heraf går de cirka 10 millioner til Jose Melenas familie.

Fødevarevirksomheden har nu lovet at stramme op på sikkerheden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.