Arbejdsmiljøet halter i Arbejdstilsynet: Nu kræver flere partier handling

Der skal styr på arbejdsmiljøet i Arbejdstilsynet, kræver flere partier nu. Ministeren forventer, at direktionen tager hånd om problemerne.
Foto: Scanpix

Det halter med arbejdsmiljøet hos arbejdspladsernes egen vagthund; Arbejdstilsynet.

Det viser en trivselsundersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet, skriver bt.dk.

Af undersøgelsen fremgår det ifølge bt.dk , at næsten en femtedel af medarbejderne i Arbejdstilsynet svarer, at de inden for de seneste 12 måneder har haft sygedage, som skyldes psykiske påvirkninger som stress.

Tidligere på året kunne Avisen.dk også fortælle, at medarbejderne flygter fra Arbejdstilsynet, efter en stor spareplan blev sat i gang ved årsskiftet.

Den store medarbejderflugt betød, at der var forsvundet flere medarbejdere, end der skulle spares. 

- Det er fagligt stærkeste medarbejdere, der rejser. Det synes jeg, er bekymrende for en videnstung virksomhed som vores. Vi kan producere nok så meget skriftligt materiale i form af instrukser, regler, vejledninger og jeg skal komme efter dig, skal jeg. Men at få det omsat til godt arbejdsmiljø på virksomhederne kræver faglighed og erfaringer, og det er medarbejdere med de egenskaber, der søger bort, udtalte Erik Bjernemose, der er tillidsrepræsentant for terapeuterne i Arbejdstilsynets tilsynscenter Syd, i juli til Avisen.dk.

Nu kræver flere partier så handling.

- Arbejdstilsynet må se at få styr på arbejdsmiljøet i dets egen butik, siger formanden for Folketingets Beskæftigelsesudvalg, Bent Bøgsted (DF) til Fagbladet 3F.

Arbejdstilsynets direktør, Peter Vesterheden, er parat til at få hjælp af eksterne konsulenter og rådgivere for at få problemerne løst. Det vil være en god idé, mener Bent Bøgsted.

- Det vil være en god idé at få nogle til at lave en uvildig undersøgelse af, om tingene fungerer, som de skal i Arbejdstilsynet, siger Bent Bøgsted.

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, mener også, at der hurtigt skal rettes op på forholdene i Arbejdstilsynet.

Det samme gør SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, som peger på, at tillidskrisen og medarbejderflugten blandt andet bunder i de store besparelser på Arbejdstilsynet.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen vil også have rettet op på de interne forhold i Arbejdstilsynet.

- Jeg forstår, at ledelsen i Arbejdstilsynet tager trivselsmålingen meget alvorligt, og jeg forstår og forventer også, at direktionen tager hånd om situationen og arbejder målrettet på at forbedre trivslen, udtaler ministeren i en skriftlig kommentar til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.