Vold på jobbet

Absurd hul i loven: DF vil presse regeringen i sag om job-vold

Det er urimeligt, at omsorgsarbejdere skal politianmelde handicappede og demente for at få erstatning for vold. Dansk Folkeparti lover at presse regeringen for en løsning.DG
Dansk Folkeparti vil spille med musklerne og presse regeringen til at finde en løsning på problemet med vold mod omsorgsarbejdere
Dansk Folkeparti vil spille med musklerne og presse regeringen til at finde en løsning på problemet med vold mod omsorgsarbejdere Keld Navntoft / Scanpix

Bliver du udsat for vold på åben gade, kan du få erstatning. Bliver du udsat for vold fra den patient, du er ansat til at passe, kan du ikke.

Det er et helt urimeligt og absurd, og der må og skal findes en politisk løsning.

Sådan siger Peter Skaarup, der er retsordfører for Dansk Folkeparti.

- Der er jo tale om et hul i lovgivningen. Det er helt urimeligt, at offentligt ansatte kommer i knibe, fordi de ikke ønsker at køre en politisag mod den person, de er ansat til at passe, siger Peter Skaarup til Avisen.dk.

Han lover at tage sagen op med regeringen, når folketingsåret starter.

Tvunget til at politianmelde patienter

Som Avisen.dk i dag kan fortælle, er socialpædagoger, hjemmehjælpere og andre omsorgsarbejdere nu endnu værre stillet, hvis de udsættes for vold på jobbet af den patient, de er ansat til at passe. De kan blive presset til enten at politianmelde eller sagsøge for eksempel demente eller mentalt handicappede, der uden at kunne gøre for det udsætter den ansatte for vold.

En praksisændring betyder nemlig, at Erstatningsnævnet ikke kigger på sager, hvor der ikke er en politianmeldelse.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti og Pernille Skipper fra Enhedslisten fremsatte i foråret et beslutningsforslag om at finde en løsning, men der var ikke flertal i folketinget for det.

Sagen lander i skødet på Neergaard

I mellemtiden har der været valg, og Dansk Folkeparti har nu flere muskler at spiller med.

- Vi vil benytte, at vi nu har mere at skulle have sagt, til at tage sagen op med den nye regering og få en dialog med dem. Forhåbentligt er de interesserede i at løse problemet, siger Peter Skaarup.

Også SF og Enhedslisten kalder på en løsning. Pernille Skipper siger til Avisen.dk, at partiet vil stille spørgsmål om sagen til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard, når folketingsåret starter.

SF bakker Enhedslistens initiativ op, lyder det fra Karsten Hønge, der er beskæftigelsesordfører for SF.

- Det er helt absurd, at voldsramte kan blive fanget i den slags juridiske huller, siger han.

DF: Vi lover at lægge pres på regeringen

Hvis Venstre ikke er lydhøre over for Dansk Folkeparti, er et alternativt flertal bestemt en mulighed, siger Peter Skaarup.

- Der er brug for alle gode kræfter, så vi er absolut åbne over for at samarbejde med andre partier også, siger han.

- Jeg kan ikke love, at vi finder en løsning, for det kræver et flertal. Men jeg kan love, at vi vil lægge pres på regeringen i sagen, og at vi vil arbejde for at finde en løsning, siger Peter Skaarup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.